печально быть антисоциальным -

Dec. 11th, 2006

05:05 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

es nevaru noticēt, ka lielākā daļa tuviešu cienīja un klausījās rīklesdziedājumus un ka nēģerīši no franču kolonijām dziedāja falsetā caurdien. bet aizņem šī dīvainā mūzika baigi lielo vietu.

(4 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:December 11th, 2006 - 05:01 pm
(Link)
Par nēģeriem nezinu, bet, domājams, tuviešiem tā bija šamaniska tradīcija, līdz ar to - loģiski, ka ne nu lielākā daļa cienīja, ne klausījās katru mīļu dieniņu.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]starro
Date:December 11th, 2006 - 05:10 pm
(Link)
rīklesdziedājumi ir rituāla sastāvdaļa ar rezonasi un vibrāciju novedot sevi transa stāvoklī. visi ar to nenodarbojās, bet uz vērotājiem tas atstāj iespaidu. un tradicionālās kultūrās tā ir pieņemtā dziedāšanas tradīcija. visiem. tradidicionālās skaņveide cieši saistīta ar dziedāšanas funkcionalitāti. mums tā ir izklaides kategorija, viņiem - fizioloģiska un praktiska (saistīta ar gaitu ritmiem, transcedentālo). mazi bērni skan (runā, raud, dzied, brēc)dabiski. vēlāk mūsdienu estētika un jaunā tradīcija liek zaudēt šo znaju.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]ieva
Date:December 11th, 2006 - 05:13 pm
(Link)
o, atceros kā Muktupāvels Valdis lekcijā demonstrēja virsskaņas dziedājumus laikam:)
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]dejavu
Date:December 11th, 2006 - 05:39 pm
(Link)
Bet tad, kad klausījās, tad cienīja gan.

Es biju ļoti aizkustināta, kad Mongoļu rīkles dziedājumu kolektīva ierakstos pēkšņi atskanēja pavisam nerīkliska "Ei, moroz, moroz...".
(Reply to this)