печально быть антисоциальным - mm nn

Aug. 17th, 2020

07:21 pm - mm nn

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(29 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:August 18th, 2020 - 07:36 pm
(Link)
Kā jau tika minēts, motors izrunājas ar Ō, kaut arī mēs to nerakstam. Tā pat kā divskanis "uo", piemēram, "grods". Tas pa lielam ir nerakstīts, bet likums.

Par desu grūtāk, it kā jā, prasītos. Tas ess velkās gribot negribot.

Lapa toč nav lappa. Nekad neesmu tā izrunājis. P ir īss. Varbūt neskaidrōba rodas, dēļ uzsvariem, tāpēc tas 'p' ir kā karājas gaisā uz mirkli. Pie mums divi līdzskaņi pēc kārtas pēc LIKUMA vispār mēdz būt tikai salikteņos un atsevišķos vārdos: http://valoda.ailab.lv/latval/vidusskolai/fonetika/fon9.htm
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:August 18th, 2020 - 08:30 pm
(Link)
Vai tavuprāt 21. gadsimtā ir jēga par to iespringt? Korektoru vairs nav, visiem nav vienādi jārunā, ir pieļaujams, ka cilvēki runā savos dialektos, akcentos, žargonos, utt..
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:August 18th, 2020 - 08:32 pm
(Link)
Vai ir jēga iespringt uzturēt iekšēji konsistentu rakstības sistēmu un uzspiest to maziem bērniem, cittautiešiem, utt.

Tas man atgādina par klasisko veidu, kā atklāt valodas gļukus, kur bērni pieļauj tipiskās kļūdas. Jo viņiem smadzenes vēl nav saformatētas.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:August 19th, 2020 - 03:31 am
(Link)
pirmkārt, motōrs izrunājas tikai tad, ja kloķi esi ielicis nepareizajā robā. visos pārējos neforsmažōra gadījumos tas iet un dzied, un dara, ko tam liek.
otrkārt, nerakstam mēs rakstām ar garo ā, kaut arī ikdienas burzmā to noīsinām, ja vien mēs neesam Kaspars Znotiņš vai Aina Matīsa.
treškārt, tas ess, viņš velkas, nevis velkās. nu, īt-ibiōmaķ-īties! divus pirkstus apmīzt ir sarežģītāk nekā šo īkšķa likumu ielāgot.
(Reply to this) (Parent)