karuna ([info]karuna) rakstīja,
Es gan nopirku Kobo reader par $149 + tax + sūtīšana. Kopā sanāca $189, kas ir zem 150 eiro muitas limita. Šie gan uz Latviju nesūta, tāpēc pārsūtīšana notika ar viena Toronto dzīvojošā drauga atbalstu.

Kobo ir 6" ekrāns bez pribambasiem, bez wi-fi vai 3G. Pievieno ar kabeli datoram un viss notiek. Atver jebkuru epub, ieskaitot ar Adobe DRM aizsargātos no dažādiem tirgotājiem. Veiksmīgi pat nopirku vienu eksperimentālu e-grāmatu no Zvaigznes ABC. Savukārt Amazon grāmatas ir mobipocket formātā, ko var viegli atlauzt un pārkonvertēt uz epub. Sīkāka informācija pieejama no mobileread.com forumā.

Visus e-ink ekrānus pagaidām ražo viena vienīga firma, tā ka no ekrāna kvalitātes viedokļa nav starpības, kuru lasītāju ņemt.

Vienīgais nopietnais mīnuss ir tas, ka atšķirībā no Kindle vai citiem mobipocket formāta lasītājiem, nav iespējams lietot vārdnīcu. Tā ir tikai softa problēma, bet lētais gals tomēr ir lētais gals. Bet ļoti ceru, ka cenas ies uz leju, un izdevēji sāks domāt par to, ka nav jēga piesaistīt e-lasītāju noteiktam veikalam. Es domāju, ka pēc gada par $200 varēs nopirkt jau daudzpusīgāku ierīci.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?