Rupjā sāls. Andris Saulītis ([info]slysts) rakstīja,
@ 2007-04-04 12:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Slakteris skaidroja, ja makšķernieki noķerot zivis, jūt, ka tās ož pēc degvielas, tās nevajadzētu izmantot pārtikā.


Instrukcija makšķerniekiem:

Kā pārbaudīt, vai zivs nav saindēta:

-Noķerot zivi:
a) Pasmaržojiet. Ja nesmird pēc zivs, nedrīkst lietot uzturā. Rekomendējams procedūrā piesaistīt kādu kaķi.
b) Novietojiet zivi vertikāli, attaisiet tai muti un tās priekšā aizdedziniet šķiltavu. Ja zivs nesāk atgādināt pūķi, varat to lietot uzturā.

-Nopērkot zivis tirgū:
a) Vēlams pirms pirkuma veikt iepriekš minētās darbības.
b) Ja cepšanas laikā jūtat, ka zivis uz pannas sāk degt, nelietojiet tās uzturā.
c) Ja ēdot zivi, sajūtat naftas garšu, izspļaujiet zivi.
d) Ja zivis vārat, tad nelietojiet zivis, ja ik pa laikam ūdenī parādās uguns uzliesmojumi. Īpaši novērot ūdeni, ja tam pielejat eļļu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?