Rupjā sāls. Andris Saulītis ([info]slysts) rakstīja,
@ 2007-02-23 15:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kivi ķīmiskais sastāvs ir ļoti daudzveidīgs, kas nodrošina labvēlīgu ietekmi uz veselību. Viena no pārsteidzošākajām kivi aktīvo vielu īpašībām ir to spēja pasargāt cilvēka šūnu kodolos esošos ģenētiskās informācijas nesējus no skābekļa izraisītiem bojājumiem. Nav gan precīzi noteikts, kuras aktīvās vielas nodrošina šādu iedarbību, taču visticamāk šāda iedarbība piemīt vairākām vielām, tai skaitā C vitamīnam, beta karotīnam un dažādiem flavanoīdiem, kas ir spēcīgi antioksidanti.

Kivi augļi plaši zināmi kā lielisks C vitamīna avots. C vitamīns jeb askorbīnskābe ir nozīmīgākais ūdenī šķīstošais antioksidants, kas darbojas cilvēka organismā, tas neitralizē šūnu bojājumus izraisošos brīvos radikāļus, līdz ar to mazinās dažādu saslimšanu risks. C vitamīns stimulē arī imūnsistēmas darbību, līdz ar to tas nepieciešamas, lai pasargātu sevi no dažādām saaukstēšanās slimībām. Ir veikti pētījumi, kuros pierādīts, ka uzņemot dabīgo C vitamīnu ar svaigiem augļiem un dārzeņiem ievērojami mazinās sirds-asinsvadu slimību un dažādu audzēju risks.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?