gandrīz patiesa ([info]skyhell) rakstīja,
@ 2009-03-25 20:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
iedomājos, vai tas, ka reliģija, bet konkrēti reliģija, nevis kāda konfesija, man ir kļuvusi interesantāka kā bija, nozīmē, ka esmu kļuvusi "vājāka"?

agrāk uzskatīju, ka tie, kas iet baznīcā, tomēr ir bik vājāki, par tiem, kas turp nedodas rast mierinājumu, uzklausīt padomus un izsūdzēt grēkus (šo lietu gan jorpojām neatbalstu un šķiet, ka arī nekad neatbalstīšu). tie, kas baznīcā neiet, paši tiek galā ar savām problēmām, nevis pieķeras Dievam, mācītājam, vai vēl sazin kam, kā pie pēdējā salmiņa, kur rast mierinājumu.

pēc šī uzskaitījuma tomēr iznāk, ka "vājāka" neesmu kļuvusi, jo man vnk šķiet interesanti tas, ko mācītājs stāsta. par to lielāko ties arī aizdomājos, bet nepieķeros kā pie vienīgās patiesības. pietam, apšaubu, ka man tas liktos interesanti, ja to stāstītu citādākā formā kā konkrētais mācītājs.
bet tajā pašā laikā- agrāk es biju pavisam skeptiska reliģijas jautājumos, bet tagad esmu kļuvusi jau krietni pielaidīgāka, kas nozīmē, ka var gadīties, gadiem ejot, ka kļūstu vēl ticīgāka un tātad esmu tomēr kļuvusi "vājāka", jo mans mūris attiecībā uz šo jautājumu jau tagad ir nedaudz ieplaisājis.

nu, ko redzēs, kas būs tālāk. rīt jau 4.nodarbība, palikušas vēl 5. runāsim par 6.bausli-laulības pārkāpšanu utt.:)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pomegranate
2009-03-25 21:27 (saite)
reliģijai ar vājumu, manuprāt, ne vienmēr ir kopīgais. Es, piemēram, kristietībā nesaskatu neko sev tuvu.. un drīzāk sajūsminos par hinduismu un apbrīnoju budismu. Svarīga ir tā filozofija un dzīvesveids, nevis "rast mierinājumu, uzklausīt padomus un izsūdzēt grēkus" (šīs ir tieši kristietībā spilgtākās iezīmes). Interese nekādā gadījumā nav vājuma pazīme :)
Bet es.. ja godīgi.. brīnos, kā tu vari doties uz nodarbībām un tajā visā iesaistīties, ja esi tik ļoti pret..
Arī pēc manām domām - cilvēks pats var kulties ar savām problēmām, ticu tai karmiskajai idejai.. dievs ( ir kā ideja un virzulis) un, patiesībā, ir mūsos pašos (un tagad ticīgie nāk ar sūdainām dakšām pie manām durvīm.. lai izskaustu šo zaimošanu.. hell yeah!).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]skyhell
2009-03-28 12:24 (saite)
ir tā, ka es esmu diezgan krasi un negatīvi noskaņota pret katoļiem, jo redzu pārāk daudz nesakritību viņu sludinātajā un vienlaicīgi viņu darbos.. tas gan attiecas ne tikai uz baznīcu un pāvestu, bet arī uz "parastajiem" mirstīgajiem, kas ir man apkārt un sauc sevi par katoļiem.
luterāņi man ir pieņemamāki, jo ir daudz brīvāki savos uzskatos un nenāk ar tādu naidu,negatīvismu, pārākuma apziņu, kāda ir katoļiem, tādēļ iesvētos luterāņos. bet ja godīgi man vnk nav izvēles, ja vēlos precēties. jo arī tad, ja mēs precētos zaksā, man tik un tā pēc laika šī iesvēte būtu jāiet, jo draugs ir ļoti kategoriski pret laulībām, kas nav slēgtas baznīcā, tātad arī pēc zaksa mums tik un tā būtu jāsvēta laulību baznīcā.. tad nu nav atšķirība, kad eju to iesvēti- labāk ātrāk un miers:) vismaz pēc 1x, katoļu iesvētes mācībās, es momentā pateicu, ka tur kāju vairs nesperšu, tādēļ eju luterāņos, kur esmu kristīta, pietam, varētu jau izvēlēties baptistus vai anglikāņus, bet pret tiem katoļi ir vēl noraidošāki un būtu grūti atrast kat.mācītāju, kas pieņemtu, ka neesmu katole un PAT luterāne, ne.. jau tagad uz mani skatās ar šķību aci;)

bet vispār es vienmēr esmu teikusi, ko ļoti līdzīgu kā saki Tu par budismu, filozofiju, to, ka ir kkas augstāks (ko var dēvēt arī par Dievu, ja ļoti gribas), kas ir mūsos un neviens mācītājs man neieskaidros, ka tikai baznīcā es varu rast problēmas atrisinājumu, grēku piedošanu utt.
galu galā kā man lut.mācītājs teica- ja vēlies kļūs ļoti bagāts, tad radi pats savu reliģiju, jo tas ir vnk ideāli izstrādāts biznesa plāns:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?