- 1.2.06 21:23
- es zinu, ka nav politkorekti tā ne domāt, ne rakstīt, bet - jau no mazām bērnu dienām manī ir nostiprinājusies tāda pārliecība, ka tie, kuri cep biezpiena plātsmaizes ar biezu mīklas, bet plānu biezpiena kārtu, ir kaut kādas citas sugas cilvēki, citplanētieši, kaut kā tā. lai cik viņi būtu jauki;)
- 25 rakstapiebildīšu
- 1.2.06 22:00
-
pat tad, ja pīrāgos viņi liek pietiekami daudz speķa?
- piebilst
- 1.2.06 22:22
-
zem biezpiena kārtiņas??
- piebilst
- 1.2.06 22:30
-
Ooooo! Sailgojos pēc Tava māmuķa plātsmeizēm:)
- piebilst
- 2.2.06 08:39
-
būs jāpaštellē!
- piebilst
- 1.2.06 22:02
-
Jūtu Tevī radniecīgu dvēseli! :)
- piebilst
- 1.2.06 22:08
-
tiesji
- piebilst
- 1.2.06 22:13
-
Kā Tu vispār cep biezpiena plātsmaizes? Kādu mīklu apakšā? Un augšā - biezpiens ar olu un cukuru?
- piebilst
- 1.2.06 22:30
-
var cept ar rauga, bet man pat labāk patīk ar smilšu. galvenais, lai plāna. virsū biezpiens ar olu un cukuru, un vaniļu, un jāskatās, lai nav par cietu, un pāri var kaisīt kanēli, ja grib, un klāt var likt rozīnes. ā, un biezpiena masā vēl arī citrona miziņa jāpierīvē. Ja cep ābolmaizi, tad atkal svarīgi tiem āboliem pārliet olas un skāba krējuma maisījumu. kas veido tādu biezu, mīkstu kārtu....mmmmm.
- piebilst
- 1.2.06 22:32
-
un rabarberu, rabarberu plātsmaize! arī nav peļama.
- piebilst
- 1.2.06 22:34
-
vēl var darīt tā:
ņem rauga mīklu, ļoti plāni izrullē, pārkaisa ar kanēli un cukuru, un pārklāj ar olas/skāba krējuma/cukura maisījumu, tad to taisnstūri sarullē cilindrā, no cilindra griež tādas ap 2 cm ripiņas un cep. sanāk kanēļmaizītes. ja ber magones - sanāk magoņmaizītes. - piebilst
- 1.2.06 23:25
-
Jā, tā es esmu darījusi, bet sanāca pasausas, jo es neuzliku to maisījumu.
- piebilst
- 1.2.06 23:29
-
vot, vot. viss noslēpums tai maisījumā.
- piebilst
- 2.2.06 19:42
-
tas maisījums man tek ārā
- piebilst
- 1.2.06 23:54
-
ā, un tām ripiņām, nu, tām maizītēm, pirms cepšanas arī vēl jāpārsmērē ar pindzeli sakulta ola (dzeltenums kopā ar baltumu), lai spīd smuki.
- piebilst
- 1.2.06 22:33
-
pusdūšiņa
es vēl mazliet pienā uzbriedinātus mannas putraimus pielieku
un aprikozes - piebilst
- 1.2.06 22:36
-
ar mannu neesmu mēģinājusi, bet varētu būt labi, jo tā manna palīdzēs turēties kopā biezpienas, ja tas kopā ar olu ir pašķidrs, bet nebūs cieta. pārējās sastāvdaļas jau gaumes lieta. man vislabāk patīk biezpienmaize "klasiskā":)
- piebilst
- 1.2.06 23:26
-
būs jāuzcep, ledusskapī daudz lauku biezpiena, neēdas.
- piebilst
- 1.2.06 23:28
-
ja tas lauku biezpiens gadījumā baigi graudains, tad vajag viņu izberzt caur sietu. vieglāk, protams, sakult ar mikseri kaut kādu. lai izdodas:)
- piebilst
- 2.2.06 19:44
-
Izcepu:) sanāca biezpiens un mīkla vienā biezumā, jo mīkla bija rauga, pacēlās. Bet biezpienam tā citrona miza gan dod lielisku garšu, ar vaniļu vien nav tas.
- piebilst
- 2.2.06 19:50
-
tu gan tur baigi ņemies:)
par pildījumu - kaut kā jānotur iekšā. es domāju (neesmu to darījusi) var arī drusku sabiezināt ar biezpienu, nedaudz. nevajadzētu būt nekādai vainai.
bet, pie biezpiena saldjiem - to ievēro, mīļais bērns! - vienmēr vajag likt citrona miziņu!!!!!
piedošanu - izņemot varbūt biezpiena sliņķus. tie uzpērk ar savu neviltoto un tīro garšu un dabu. - piebilst
- 2.2.06 19:53
-
Es vienkārši visu šito nedēļu dzīvoju ar atveseļojošos Mariju pa māju, neko citu vienalga nevar sadarīt... un mums regulāri pieved to lauku biezpienu.
- piebilst
- 2.2.06 00:06
-
ak mīļā skuka, visu bērnību tādu esmu ēdusi. turklāt neizcepušu, milti salipuši blīvā kunkulī, jo mēģināts izcept ar pēc iespējas mazāk taukvielām un olām, un ābolplātsmaizes ar drusku iesmakušu virspusi, jo ceptas lai tiktu vaļā no veca krējuma. vienmēr biezās pankūkas kāroto plāno vietā, jo no sarūguša piena plānās nesanāk. vienīgais kas šitā sanāca pa īstam garšīgi, bija nabaga bruņinieki - no sakaltušas baltmaizes.
un vēl aizvien man mammīte lepojas ar to cik liesu vai lētu izdevies uztaisīt ēdienu. garšīguma kategorija tiek uzskatīta par tādu kā izvirtību, man jākaunas ja uztaisu kādu ēdienu, kas sanāk dārgi. jā taisi meitiņ, es gan bez tā varu arī iztikt, es uzsildīšu aizvakardienas sautējumu, pieliešu klāt ūdeni.
vispār karoče, saraudināji. - piebilst
- 2.2.06 08:26
-
tējas komentārs tiešām saraudina.
- piebilst
- 2.2.06 08:56
-
Oi, nu tēja!!!!!
- piebilst