Wed, Nov. 1st, 2017, 02:33 pm

Rūpīgi pārlasot pēdējā mēneša ierakstus cibā, es pārsteigts atklāju neparastu faktu - tādu ierakstu nebija. Aušīgs un paviršs cilvēks nospriestu, ka esmu atklājis kaut ko līdzīgu dzīves aicinājumam un/vai man ir labākas nodarbes, nekā grabēt šai skumju ielejā. Nāciet, pasmiesimies par aušām un paviršām(?), kādas aplamības gan šie ļautiņi reizēm neizdomā!

Sāku domāt - a varbūt tiešām esmu? Nu, kas zina. Providences ceļi ir neizdibināmi un nebūs pirmā reize, kad es laižu muļķi un urbinu degunu, lai pēcāk uzzinātu, ka esmu bijis fantastiski slīpēts un rafinēts kā nezin kas.

Tomēr, vēlreiz pārlasot pēdējā mēneša ierakstus cibā un ar pārsteigumu konstatējot, ka tiešām, ne pušu plēsta vārdiņa, ne zilbītes, ne pieturzīmītes, es sapratu, ka šim lietu stāvoklim jādara gals.

No otras puses, ir sakrājies tik daudz lietu, ka nav, ko teikt. Baurojošais dzērājs, kurš Varšavas centrālajā stacijā trijos naktī izpildīja Go West ir saplūdis ar manu piparu maniakālo tieksmi augt, par spīti salam, sausumam un kaķim, kuri tos apkaro caurām dienām. Un jūs zināt, ko es atradu zem linoleja dzīvojamā istabā? Es arī nezinu, un kuru tas vispār interesē, izņemot manus nākotnes biogrāfus?

Viss ir nieki un dzīšanās pēc vēja, un novembris ir vēss un pelēks.

Līdz nākamai reizei!

Wed, Nov. 1st, 2017, 03:33 pm
[info]lavendera

plakanu kāmīti?

Wed, Nov. 1st, 2017, 03:49 pm
[info]sirdna

nekādu kāmīšu!

Wed, Nov. 1st, 2017, 04:22 pm
[info]pukis

Vai tik Veidenbaumu neesi salasījies? Tam arī tai dzejā bija tādi vārdi - viss ir nieks...

Wed, Nov. 1st, 2017, 04:33 pm
[info]sirdna

Veidenbaums bija foršs čalis, bet šis ir no manas iecienītās Bībeles vietas, Salamans Mācītājs.

Izrauts no konteksta, bet konteksts ir traki garš, lasiet paši:
2.nodaļa

13 Un tad es nācu pie ieskata, ka gudrība ir labāka nekā neprātība un ka gaisma ir labāka nekā tumsa.
14 Gudrajam acis ir galvā, bet nepraša staigā tumsībā; taču tai pašā laikā es arī atzinu, ka viņiem abiem ir vienāds liktenis.
15 Tad es domāju savā sirdī: ja nu man ir tāds pats liktenis kā neprašam, kāpēc tad es tik pārlieku esmu dzinies pēc gudrības? - Un tā es biju spiests pats sev sacīt: arī tas viss ir niecība!
16 Jo gudro tāpat nepiemin mūžīgi kā neprašu, un, kas tagad ir, tas nākošās dienās viss tiks aizmirsts. Ak, jā, gudrais taču nomirst tāpat kā nepraša!
17 Un tādēļ es ienīdu šo dzīvi un dzīvību, jo es turēju par ļaunu visu to rosmi, kas noris zem saules; jā, viss ir niecība un vēja ķeršana!

Wed, Nov. 1st, 2017, 04:44 pm
[info]pukis

Nu labi, vainīga. Ja Veidenbaumu, to foršo čali, spēju izlasīt neaizmiegot, tad Bībela mani iemidzina labāk par miegazālēm. :)

Wed, Nov. 1st, 2017, 04:54 pm
[info]sirdna

Bībele ir kā omlete, kurā starp normālām olām trāpījusies viena veca.

Daži gabali tajā ir tīri labi.

Wed, Nov. 1st, 2017, 05:34 pm
[info]fjokla

jā, vane, bija gadi, kad līdz darbdienas beigām varēja paspēt kādus septiņus ierakstus + vēl izdzēsties un atdzēsties.
Bet ko nu par to, kas pasprucis zem linoleja, lai tur arī paliek

Wed, Nov. 1st, 2017, 07:42 pm
[info]di_wine

`ot, jā, viss ir nieki ;)