Fri, May. 5th, 2017, 12:51 pm

Runājot par augsto politiku, būs aplam interesanti, kad parīt par Francijas ķeizarieni iecels madam ļepen.

Lai gan es ceru, ka neiecels.

Viņa ir nesmuka un balss viņai kā ļaunās pamātes ļaunajai pamātei. Un tāds nelabvēlīgs acu skatiens, kurš vēsta "pagaidi tik, krupi, kad mēs ar tevi nonāksim telpā bez lieciniekiem".

Vēl par politiku runājot, tajos "uz galda uzklātā baltā palaga svētkos, jo galdauta mums nav un nevajag lieki domāt par karameles krāsas traipiem, kuri izceļas spožajā saulē", karoč, briesmīgi nikni salutēja šoreiz.

Vēl pusdivpadsmitos naktī es savā nepatriotismā vārtījos pa gultu un kunkstēju, kad reiz beigsies tā dārdēšana aiz loga.

Fri, May. 5th, 2017, 02:23 pm
[info]puuce

Ja. Bet mme ir 17 gadus jaunāka, viñas stāsts ir ilgāks un idejas špbrīd iet uz urrā.

Fri, May. 5th, 2017, 02:33 pm
[info]kautskis

Biedrs Bērnijs tak skaidri pierāda, ka polītikā vecums nav šķērslis. Būtu ļaunāk noskaņots, varētu pat piebilst, ka komīšiem pat piestāv būt mazliet pagātnes paliekām, bet ko nu tur.

Bet vispār es gribēju teikt, ka, manuprāt, Mmes Lepēnas vēstī Vidējais Franču Vēlētājs vairāk pavelkas tieši uz viņas piedāvātajiem risinājumiem ekonomikā, nevis uz nācionālo polītiku (ne velti viņa pati pabīdīja savu zīhailojošo papucīti maliņā). Vēl es atļaušos tādu pārdrošu pieņēmumu, ka islāmistu terors mūžīgi nebūs aktuāla problēma; septiņdesmitajos arī šķita, ka visu nokrāsu sarkanie ņemsies spridzināt, šaut un laupīt līdz pasaules galam, bet nē, pārgāja. Tā ka tas vilnis, kas uzcēlis Lepēnu tagad, var arī noplakt un/vai pārsviesties uz kārtējo Saulvedi.

Fri, May. 5th, 2017, 03:19 pm
[info]sirdna

vecums vispār nav šķērslis. Demence un orgānu masveidīga atteikšanās darboties, tie gan var salikt krietnus šķēršļus.

Fri, May. 5th, 2017, 03:50 pm
[info]kautskis

Padomju politbirojā demence un sliktas asinsanalīzes bija nevis šķērslis, bet ieejas biļete!

Fri, May. 5th, 2017, 04:53 pm
[info]sirdna

Populārs viedoklis, bet, manuprāt, nepamatots.

Vecie politbiroja bruņurupuči tādi bija tikai saldajos astoņdesmitajos, kad zobi bija izbiruši un Alcheimers valdīja pār 1/6 daļu no sauszemes. Pie varas jamie nonāca agrāk, kad acu skats bija modrs un saindēts duncis pa rokai. Jamie salīda Politbirojā ar zobiem, nagiem un mucām asiņu, tās nebija nekādas sūda vēlēšanas, tā bija lodes pierēs un ledus cērtes bietēs, tā biedri komunisti kārtoja štelles.

Un, kā jau diktatūrās mēdz notikt, varu iegūt ir grūti, toties to ir viegli noturēt (skat.biedra Makiavelli novērojumus). Kad vilku bars bija izkāvies, iestājās piesardzīgs pamiera stāvoklis, aka stagnācija. Vecie monstri gozējās saulītē, audzēja vēderus, zaudēja matus, zobus un saprātu, bet jaunie pēc paraduma baidījās no visa.

Fri, May. 5th, 2017, 06:18 pm
[info]puuce

Nav, nav šķērslis. Bet iespējamība, ka notiek kādas ar pueklājīgu vecumu saistītas lietas, kas viņu attur no vēlēšanu cīņām, ir lielākas nrkā Mme, kurai tagad ir 48.
un mmes atbalstītàji ir bijuši diezgan noturîgi šai ģimenei
Bet jebkurā gadījumā, vispirms jāpārdzīvo šīs vēlēšanas un parlamenta.