Sat, Sep. 17th, 2016, 08:50 am

Palasīju cibas sarunu par dievu. Saruna kā jau saruna. Neatbildēšana uz uzdotajiem jautājumiem, atbildēšana uz neuzdotajiem, toties iedomātajiem, piesiešanās vārdiem un apsaukāšanās. Man liekas, par dievu labāk runāt personīgā sarunā, nevis internetā un drukātā tekstā. Lasītais teksts galvās atskan pašu balsī un intonācijās, tāda saruna ir vēl vairāk saruna ar sevi pašu, nekā saruna parastā, ar skaņu un attēlu, un 3d.

Sat, Sep. 17th, 2016, 11:23 am
[info]sirdna

es gan ar sarunu biju domājis tādu kopīgu patiesības meklējumu, nevis vēlmi pēc iespējas pārliecinošāk otram paskaidrot, ka viņš ir stulbenis.

Sat, Sep. 17th, 2016, 11:26 am
[info]hedera

Bet tad rūpīgi jāpiedomā pie drošības līdzekļiem, t.i., rūpīgas potencionālo sarunas biedru atlases. Grūti iedomāties, ka evaņģēlisks kristietis un antiteists, kaut arī visinteliģentākie un sirsnīgākie ļaudis uz pasaules, spēs kopīgi meklēt patiesību par dievu, turklāt bez apsaukāšanās. :)

Sat, Sep. 17th, 2016, 11:57 am
[info]unpy

Hmmm. Gribētos tomēr domāt, ka inteliģentākajiem un sirsnīgākajiem ļaudīm uz pasaules vajadzētu varēt vienoties savstarpēji neaizvainojošā sarunā par jebko, jo, ja šitādi nevar, tad kurš vēl?

Sat, Sep. 17th, 2016, 12:06 pm
[info]hedera

Tā jau ir. Kad uzzināju, ka pat budistu vēsturē ir bijuši militāri konflikti reliģisku iemeslu dēļ, es arī jautāju: ja šitie nevar, tad kurš vēl?

Sat, Sep. 17th, 2016, 12:16 pm
[info]unpy

Ai, budisma vēsturē(un pat ne tik ļoti vēsturē) ir lērums dažādu tumšo lappušu, ir arī tādas(piemēram, slavenais brīdis Japānas vēsturē, kad budismu padarīja par oficiālo valsts reliģiju ar iedzīvotāju obligāto pierakstu kādā no tempļiem un grēksūdzēm!), kas ir diezgan salīdzināmas ar visnotaļ nešpetniem viduslaikiem katoļu eiropās.

Sat, Sep. 17th, 2016, 12:24 pm
[info]unpy

+, ja mani atmiņa neviļ, tad viena no cienījamā Dalailamas spilgtākajām atmiņām ir par to, kā viens klosteris gājis izplintēt blakusklosteri par nepareizu viedokli :) Lamaisms gan ir tāds dikti aizdomīgs, bet vistomēr budisms skaitās:))

Sat, Sep. 17th, 2016, 12:34 pm
[info]sirdna

Rodas sajūta, ka reliģija nedefinē cilvēku.