Fri, Aug. 26th, 2016, 09:06 am

Tehnoloģiju ceļi ir neizdibināmi. Nomira kaut kas sakarā ar aizdedzi, tā bija interesanta informācijas ķēde pati par sevi.

Meitene pie galda: Jums tur nomira krāms X, mums jāpasūta no kaut kurienes, būs jāpagaida.
Es: OK

Vēlāk sarunā ar autobūves ekspertu es mēģinu mētāties ar terminiem, kuru nozīmi, kā man liekas, es nojaušu. Ievelku pierē diezgan komplicētu rievu, kurai vajadzētu paust vēsti, ka esmu-šo-to-pieredzējis-dzīvē-un-guvis-pieredzi-un-zināšanas-un-liktens-triecieni-mani-tikai-viegli-uzjautrina, un tā nevērīgi piezīmēju, ka man, ziniet, ir palidojis krāms X. Nu, lai izliktos, ka man ir normāla mašīna, kurai viss lūzt un brūk, un tāpēc es to lamatu pazīstu caur un cauri, hehe, vēl vienu viskiju.

Autobūves eksperts man dara zināmu, ka krāms X dabā neeksistē.

Lai gan man šķiet, ka eksperta prasmes pārsvarā plaukst auto uzbūves slāviskajā versijā (perģikalka, ujobina un fiņķifļuška kā detaļu apzīmējumi), tomēr izvēlos atkāpties parastajās pozīcijās, kurās esmu iegaumējis, no kuras puses mašīnā lej degvielu un viss.

Lai nu kā, auto man tiek atdots, un tas pārvietojas bez rīstīšanās un noslēpumainām indikatoru paneļa gaismām. Bet tagad tas ieguvis citu nelāgu niķi. Senās dienās, ieliekot lietas atpakaļgaitā, atpakaļskata spogulī iemirdzējās bilde no autiņa aizmugurē novietotas kameras, aplam praktiska padarīšana, un man vēl tagad skan ausīs divu daiļu dāmu sajūsmas spiedzieni, kad viņas pamanīja šo mazo tehnoloģiju brīnumu. Lūk, un mans beibju magnēts tagad principā darbojas, tikai ar dažu sekunžu aizturi, kas stipri bojā efektu un viegli kaitina.

Kāds sakars aizdedzei ar kameru? Kas zina. Tā ir kā susliks stepē - tu viņu neredzi, bet viņš tur ir.

Fri, Aug. 26th, 2016, 11:27 am
[info]f

kā bēdu māsa bēdu brālim - ak, šīs noslēpumainās indikatoru paneļa gaismas!

Fri, Aug. 26th, 2016, 12:08 pm
[info]solipse

un es visu laiku to dēvēju par fiņķikļušku.

Fri, Aug. 26th, 2016, 12:27 pm
[info]sirdna

tās ir dažādas lietas. Fiņķikļuškas gasī pa pajebēņiem, bet fiņķifļuškas kruķī figņas.

Fri, Aug. 26th, 2016, 12:49 pm
[info]solipse

! beidzot viss klārs.

Fri, Aug. 26th, 2016, 01:51 pm
[info]kramers

Es atradu instrukciju, tik žēl ka krievu valodā:
Я спросил мастера-наладчика о порядке ее работы, на что он мне ответил:
— Слухай сюды! Положь колдобину со стороны загогулины и два раза дергани за пимпочку. Опосля чего долбани плюхалкой по кувывалке и, коды чвокнет, отскочь дальшее, прикинься ветошью и не отсвечивай. Потому как она в это время шмяк... ту-дыть, сподыть, ёксель-моксель, ерш твою медь... Ш-ш-ш! И ждешь, пока остынет. Остыло — подымаесся, вздыхаешь... Осторо-о-ожненько вздыхаешь про себя, шобы эта быдла не рванула! И бегишь за угол за поллитрой. Потому как пронесло!
Bet nez vai kāds ir spējīgs to pārtulkot.

Fri, Aug. 26th, 2016, 02:43 pm
[info]sirdna

Džona Kaifa spiegu stāsts, ja nemaldos, Zadornova gabals.

Fri, Aug. 26th, 2016, 03:20 pm
[info]gnidrologs

Tas liek atcerēties to sovdepa anekdoti, kur cehā tika aizliegti lamuvārdi un līdz ar to veiktspēja samazinājās par 75%, jo kolēģi vairs nespēja savā starpā lāga sazināties.