Mon, Jun. 27th, 2016, 07:25 am

Par augsto politiku runājot, cik nu redzu, UK atskan vismaz daži pīkstieni, ka "mēs tā gluži negribējām" un "mēs tagad ilgi domāsim". No ES puses lielkungi ir asi un strikti, viss, cauri, jājiet pa trasi un tūlīt pat.

ES lielkungi to dara tāpēc, lai, kamēr UK lielkungiem ir aste bluķī, izsistu labākus bonusus, nevis ļautu sagrupēties un saprast, kas īsti notiek?

Mon, Jun. 27th, 2016, 12:39 pm
[info]puuce

Ā, un vēl es varētu pieminēt to, ka visi mani bijušie LU studiju kolēģi ar līdzīgu izglītību un pieredzi (jurista diploms, Oksfordas uni grāds tieslietās, 15+ gadu darba pieredze, 5-6 svešvalodas, publikācijas) saņem aptuveni manu Briseles darba algu. Neviens no viņiem gan nestrādā valsts darbā, nez kādēļ.
Savukārt algu atšķirības, protams, iespaido to, kāda veida cilvēkus var dabūt - man ir bijis ārkārtīgi grūti strādāt LV, jo daudzi cilvēki strādā bez iniciatīvas, grib, lai pārējie visu izdomā priekšā un darbā galvenokārt pavada laiku.
Anekdotei arī atgādināšu, ka Vācija konsekventi iestājas pret algu paaugstināšanu ES ierēdņiem - primāri tādēļ, lai best & brightest noturētu savā civildienestā. Latvija ar' varētu tiekties uz to pašu un piedāvāt Komisijas Konkurences DG juristiem maksāt Konkurences padomes juristu algām līdzvērtīgu algu. Tie tak būtu vienkārši neaprakstāmi izcili speciālisti.
Bet principā, ja tauta tic, ka ES vajag likvidēt un tad iestāsies zelta laiki un tauta būs beidzot svabada, man nav iebildumu. Žēl, ka dzīves ir tik īsas, ka nevar veikt visus eksperimentus pēc kārtas.

Mon, Jun. 27th, 2016, 12:45 pm
[info]sara

Ja, piekritu ! Ja ir laba izglitiba un zinasanas LV ari var sanemt to pasu lagu un vel labaku- to zinu gan pec savas nozares, gan pazinam, kas darbojas IT, gan tirdzniciba...

Un mani parsteidz, piemerma Vaidares komentars pec refernduma, ka jasak samzinat ierednju alagas Brisele- sitais populisms, kas nak no musu politikjiem. A pti sed uz sanem 3 reizes lielaku lagu neka pat nodalas vaditajs EK, kuram ir atbildiba, a vina tikai put un palaid ! Sitais izbesija !

Man nepatik, ka LV laudis biezji grib novilkt lidz savam limenim un tad sakaut ar savu itiotismu. Cilveki sanem pec savam zinasanam.

Mon, Jun. 27th, 2016, 01:57 pm
[info]puuce

Vaidere tā teica, nopietni? Nu, lai viņai veiksmīgi strādāt ar poļu bezalgas praktikantiem.

Mon, Jun. 27th, 2016, 02:16 pm
[info]sara

yups ! Reali izbesija ta vinas demogogija! Ipasji nemot vera vinas atalgojumu un eralo ieguldijumu


http://www.delfi.lv/news/national/politics/vaidere-britu-referendums-ir-signals-nopietnu-reformu-veiksanai-es.d?id=47601721

Mon, Jun. 27th, 2016, 02:03 pm
[info]jojo

oh, wow!

kas tad nu, velesanas nak?

Mon, Jun. 27th, 2016, 02:14 pm
[info]sara




"ES ierēdniecībā nepieciešamas nopietnas reformas, tai skaitā attiecībā uz ierēdņu dāsnajām algām un sociālajiem pabalstiem, kuri ievērojami pārsniedz pat Rietumeiropas algas, nemaz nerunājot par tām, ko saņem mūsu pilsoņi," uzsver deputāte.

https://bb.vesti.lv/news/18300

Mon, Jun. 27th, 2016, 02:27 pm
[info]puuce

Oh, wow - Padome atkal nepelnīti aizmirsta :)