Mon, Jun. 27th, 2016, 12:39 pm
[info]puuce

Ā, un vēl es varētu pieminēt to, ka visi mani bijušie LU studiju kolēģi ar līdzīgu izglītību un pieredzi (jurista diploms, Oksfordas uni grāds tieslietās, 15+ gadu darba pieredze, 5-6 svešvalodas, publikācijas) saņem aptuveni manu Briseles darba algu. Neviens no viņiem gan nestrādā valsts darbā, nez kādēļ.
Savukārt algu atšķirības, protams, iespaido to, kāda veida cilvēkus var dabūt - man ir bijis ārkārtīgi grūti strādāt LV, jo daudzi cilvēki strādā bez iniciatīvas, grib, lai pārējie visu izdomā priekšā un darbā galvenokārt pavada laiku.
Anekdotei arī atgādināšu, ka Vācija konsekventi iestājas pret algu paaugstināšanu ES ierēdņiem - primāri tādēļ, lai best & brightest noturētu savā civildienestā. Latvija ar' varētu tiekties uz to pašu un piedāvāt Komisijas Konkurences DG juristiem maksāt Konkurences padomes juristu algām līdzvērtīgu algu. Tie tak būtu vienkārši neaprakstāmi izcili speciālisti.
Bet principā, ja tauta tic, ka ES vajag likvidēt un tad iestāsies zelta laiki un tauta būs beidzot svabada, man nav iebildumu. Žēl, ka dzīves ir tik īsas, ka nevar veikt visus eksperimentus pēc kārtas.

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.