Mon, Jun. 29th, 2009, 04:03 pm

"Sestdienā" raksts par steikiem. Savu mūžu neesmu ēdis steiku un līdz šim tas manā sirdī neizsauca ne mazāko saviļņojumu. Tagad gribas pagaršot.

Un pēc tā viņi man mēģina iegalvot, ka pieprasījums nosaka piedāvājumu?

Mon, Jun. 29th, 2009, 04:17 pm
[info]watt

nu pirmkārt, pasūta ka būs rare vai medium rare = gaļa būs nepārcepta, pusjēla. un tad vēl tie steika varianti...

Mon, Jun. 29th, 2009, 04:19 pm
[info]sirdna

Nujā, minētais raksts bija pilns ar visādiem noslēpumainiem angļu un franču vārdiem. To vien sapratu, ka riktīgi to gaļu sacept esot zaimošana.

Mon, Jun. 29th, 2009, 04:25 pm
[info]watt

vispār es tikko izlasīju to rakstu laikam:
""Kad tu ej iekšā tajā restorānā, viens no skatlogiem ir ledusskapis. Un ledusskapī stāv gaļas gabali, kurus tu vari redzēt no ielas. Ja kāds latvietis tur ietu garām, domātu — ui, tā ir veca gaļa. Tā krāsa un "vate", kas tai pieaugusi! Bet tā ir tikai ārpuse. Kad dabū to mizu nost, tas ir kā banāns: griez un ēd!"

-- bet baigi veselam tam dzīvniekam ir jābūt, lai jēlu gaļu šitā varētu ēst. bet ēst, protams, var.

Mon, Jun. 29th, 2009, 04:28 pm
[info]wowow

Lielopu gaļā, atšķirībā no cūkas, parazīti nemetas. Es arī nezināju par to nostādināšanu bet tas varētu izskaidrot kāpēc pie mums Steiku haosā steiks ir sīkstāks un stiegraināks nekā visparastākajā Portugāles ceļmalas krogā.

Mon, Jun. 29th, 2009, 04:28 pm
[info]vistu_zaglis

Te vienā no iecienītajiem krogiem šitas augstvērtīgs ēdiens — atnes jēlu liellopu uz karstas pannas tev. Raugi pats, cik gribi apcept, tipa.

Tas gan nav par steiku tēmu, bet nekavējoši atcerējos un aizsapņojos par.