Thu, Jun. 5th, 2008, 08:55 am

Par praidiem un izmaksām.

Tapa izteikts viedoklis, cik savādi ir nedaudzu īpatņu dēļ tik daudz nomocīties - ielas slēgtas, visiem tagad jāstumjas pa nezin kurieni, policija tērē laiku un naudu. Valstij (tas ir, mums visiem, ieskaitot Ļeģājeva kunga kompāniju) tikai kreņķi un izdošanas.

Nezinu, kā tas ir no slaveno cilvēktiesību viedokļa. Savas pazemīgās domas par cilvēktiesībām un to realizāciju es paturēšu pie sevis (tādējādi tās pārkāpdams, jo man ir tiesības izpausties, bet nav tiesību neizpausties).

Tā, par ko es te...nuja, par praidu. Vakar Rīgu redzējāt? Tāds praids, ka tik turies. Atbraukuši daži īpatņi un viņu dēļ ir vēl vairāk problēmu un izdevumu, nekā dēļ oriģinālā praida. Ko mums dod homopraids? Satiksmes problēmas un izdevumus drošības uzturēšanai no vienas puses un kādu strēķīti ārzemju homocilvēku, kuri tomēr ienes kaut kādu labumu valstij, tūristi tomēr.

Ko mums dod Baltijas jūras valstu vadītāju praids? Vēl lielākas satiksmes problēmas, vēl lielākus izdevumus, nekādu tūrisma ienākumu - jamie tak ir viesi un jābaro par mūsu visu naudu. Kas te bija tāds, ko viņi pa Skype nevarēja sarunāt un pa faksu nosūtīt? Valstu vadītāji skaitās, rūpējas par mums visiem kā par acu gaišumiņiem.

No viena tāda praida ir vairāk labuma, nekā no piecām Baltijas jūras valstu tukšgvelšanas konferencēm.

Thu, Jun. 5th, 2008, 09:41 am
[info]kramers

Nato sammits ir vēl trakāks ;)

Thu, Jun. 5th, 2008, 09:53 am
[info]kuminjsh

Piekrītu!
+ esmu redzējusi Praidu Briselē - Pilsētas Svētki! Visi tur sarotājušies uz nebēdu, dancā un dzied, dala končas un prezervatīvus na šaru, savukārt pilsoņi (nodokļu maksātāji) un tūristi (kuru sabrauc uz to brīdi čumā!) stāv gar ielas malām, sit plaukstas un fotografē.
Eh, būtu kaut pāris konferences Locekļu (pareizs vārds) sasprauduši pričenēs strausa spalvas da uzvilkuši tīkliņzeķes, vismaz būtu kāda kompensācija par sagādātajām transporta neērtībām, zin.

Thu, Jun. 5th, 2008, 12:44 pm
[info]traffico

Nja- Brukseļos tie tiešām ir PILSĒTAS svētki! :)

Thu, Jun. 5th, 2008, 10:11 am
[info]antuanete

Normāls risinājums būtu - uzcelt glaunu konferenču centru pie lidostas, un tad lai tie gvelzēji taisa savu praidu tur. Nekādu sastrēgumu, nekādu galvassāpju. Ja kāds grib apskatīt Rīgas jūgendu - piešķirt mašīnu un gidu, un lai brauc, bet bez māžošanās ar kolonnām un sirēnām. Visiem būtu labi, ij varbūt kādu suvenīru nopirktu pie tantiņām Vecrīgā.

Thu, Jun. 5th, 2008, 10:33 am
[info]fedrs

Būtu prātīgi tādu konferenču centru uzcelt kaut kur tālu Latgalē, tādejādi stimulējot depresīva reģiona ekonomiku.

Thu, Jun. 5th, 2008, 10:53 am
[info]antuanete

Jā, un daba arī tur skaista. Vismaz vienu ceļu, lai, kārtīgi izremontētu :)