Fri, Nov. 9th, 2007, 12:37 pm

Dārgās māmiņas un tēti! Jūsu pašu dzīvības un veselības vārdā aicinu - nespiediet bērnu izēst visu šķīvi, izdzert visu krūzi, un pie tam darīt to ātri. Ja sīks kaut ko ir ieēdis un iedzēris - tātad tuvākajās stundās badā nenomirs un jūs ar to nesarūgtinās.

Pirkmārt, ātri un daudz ēst nav veselīgi. Tas noved pie gremošanas sistēmas traucējumiem un veido nepareizus ēšanas paradumus, no kuriem nav viegli atbrīvoties.

Otrkārt, ja jūs to darīsiet pietiekami bieži, tad vai nu bērns jūs pašu nositīs, kad paaugsies, vai arī pārējie ēstūža apmeklētāji, kuri pusstundu spiesti klausīties jūsu bļaušanā, ka ir jāsteidzas uz darbu un ka ir jāizdzer visa kakao krūze, jo par to ir samaksāts, un kā jūs viņu mājās noslānīsiet un ka nebūs nekādu Ziemassvētku dāvanu, jo tu neesi izdzēris tās divas ēdamkarotes kakao, par kuru taču ir SAMAKSĀTS!

Fri, Nov. 9th, 2007, 01:02 pm
[info]toadbeauty

Ak mūžs! Nabaga bērni! Nu jā - kad es biju sīka, visi šādi mēģinājumi no vecāku/tantu/auklīšu puses tika pārtraukti vienkārši. Apēdu un tūliņ izvēmu :D Un tad sekoja - ak, vai, nabaga bērniņš! Nu labilabi - neēd arī. :D Vo šitāda bērnības trauma. Tapēc es savam nelieku ēst. Negrib - i nevajag. Badā jau nenomirs.

Fri, Nov. 9th, 2007, 01:04 pm
[info]sirdna

he, šitas man prātā neienāca. Tikai vienreiz izvēmu pārmērīgās vakariņas. Toties uz jaunā paklāja.

Fri, Nov. 9th, 2007, 01:15 pm
[info]lux_y

Zin, ar šito ir baigi grūti.
Badā jau tas bērns nenomirs par maz ieēdot, bet pēc 1/2h sāk čīkstēt, ka gribas ēst. Un starpēdienreižu končas arī nav nekāds pareizais ēšanas paradums. Ar to spiešanu arī stulbi.

Fri, Nov. 9th, 2007, 01:20 pm
[info]toadbeauty

A vo tad, kad sāks čīkstet, tad saki - gaidi ka, zaķīt, līdz nākamai ēdienreizei. Tagad nekā nav.
Un, varu saderēt, ka nākamajā ēdienreizē šķīvi izlaizīs un vēl prasīs :D

Fri, Nov. 9th, 2007, 01:34 pm
[info]tante

apstiprinu, ka taa tas patieshaam arii ir.:) divus iru shitaa izaudiznaajusi - veel joprojaam eed gandriz visu ko dod un tad kad dod..;)

Fri, Nov. 9th, 2007, 01:35 pm
[info]sirdna

kidi ir neaprēķināmi radījumi.

un šim jau nav grūti veltīt laiku tam, lai pilnā balsī brēktu - "mammīt, gjibu ēēēēst!!" - "Bet tu nupat negribēji!" - "bet es gjibuūūūū!!!"...un tā stundām ilgi.

Fri, Nov. 9th, 2007, 01:53 pm
[info]toadbeauty

Nu vot tad jāizdomā, kas ir svarīgāks un ko tad vairāk gribas panākt - klusumu mājās vai bērnu, kas ēd tikai tad, kad večiem ērti.

Fri, Nov. 9th, 2007, 01:38 pm
[info]laukuroze

Es, kopš salasījos, ka āugošam organismam jāēd maz, bet bieži.. šitādas izdarības nepiekopju.

Mums ir demokrātija.. gribi ēd - negribi nēēd. Un kur ledusskapis stāv visi zina.

Tiesa, tas, ka kādreiz to, ko es ar pūlēm esmu sataisījusi, jaunā paaudze neēd, jo tikko ir piegrauzies sviestmaizes / kellogsus vai vēl ko nebūt.. mani tracina.. Bet nu jau es esmu sasnigusi līmeni, kad par to tračus neceļu.

Bez tam es arī respektēju cilvēciņu vēlmes uz atsevišķām ēdienu piedevām un dažreiz man sanāk vienu ēdienu 3.klatlos taisīt.. bet man tas nešķiet nekas pārdabisks..
p.s. un vispār jau es neko daudz ēst netaisu. Skolā klaut kādas pusdienas dabū.. a vakarā.. lai ēd ko redz, ja negrib to, ko es'taisu :D

Fri, Nov. 9th, 2007, 02:33 pm
[info]lux_y

Par ēšanas paradumu pareizību var salasīties no viena un otra gala - tad izvēlēties, kuru atzīt par pareizāko - vai maz&bieži vai reti&kārtīgi. Vai no rīta. Vai vakarā.

Fri, Nov. 9th, 2007, 02:50 pm
[info]sirdna

nevienā galā nav rakstīts, ka viss jāaprij un jāiztempj pēc iespējas ātrāk.

Fri, Nov. 9th, 2007, 02:54 pm
[info]lux_y

Jā.

Fri, Nov. 9th, 2007, 03:27 pm
[info]hagi

Mēs ar šito ļoti veiksmīgi cīnāmies šādi: ja grib ēst kādus kārumus (un kam gan negribas...), sākumā ir jāapēd "nopietns ēdiens" (mēs gan sviestmaizes, zaļos zirnīšus, kukurūzu etc. arī uzskatām par "nopietnu ēdienu"). Kaut vai simboliski, nu, tur pusmaize vai kā, bet jāapēd. Citādi pie kārumsiera netiek.
Rezultāts aš pārsteidzošs - no pārtikas knakstītāja un bakstītāja sīkais kļuvis par kārtīgu ēdāju. Iespējams, tāpēc, ka tagad ciešas līdz pēdējam, un tikai tad pieprasa ēst, jo zina, ka būs jāēd nīstais "nopietnais ēdiens", tātad automātiski parādās "ēdienreizes", nevis knakstīšanās.