sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 27th, 2022|11:41 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:December 27th, 2016 - 01:52 pm
(Link)
Tu jau sāc izlocīties, iespraužot "savā pētnieciskajā darbā", "vismaz nevajadzētu" utt.

Pētniecību parasti veic par konkrētu tēmu, un ja tēma nav tieši saistīta ar homeopātiju, tad tā tur vispār neparādīsies. Neviens netiks mazāk vērtēts tikai tāpēc, ka pētniekam ir vēl kādas citas ticības. Un dažādu ticību pētniekiem ir daudz. :)
[User Picture]
From:[info]svesinieks
Date:December 27th, 2016 - 02:04 pm
(Link)
Es izlocos, jo man šķiet, ka nereti ārsti un zinātnieki abuso savu ārsta autoritāti un pozitīvi izsakās par homeopātiju, dzintara krellēm un citām lietām.

Domāju, ka labs astrofiziķis vai computer scientists nesalīdzināmi labāk var panest ticēšanu NLO, homeopātijai vai žīdķirzakmasonu sazvērestībai - tas visticamāk nekaitētu viņa profesionālajai darbībai. Vēsturnieks holokausta revizionists vai ārpolitikas pētnieks, 9/11 noliedzējs, pat ja citur viņa pētījumi ir pēc laikmetīgā skatījuma jēgpilni un konvencionāli, manuprāt, tiek vairāk diskreditēts.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:December 27th, 2016 - 02:23 pm
(Link)
Tev kaut ko izsaka complementary medicine (papildinošā medicīna)? Tas ir par to, ka arī uz homeopātiju var raudzīties no citas (lietderīgākas) paradigmas, ka konkrētās nezinātniskās ticības vairs nav tik būtiskas.

Bet vēsture droši vien ir ļoti aptuvena zinātne, tāpēc politkorektums tajā spēlē daudz lielāku lomu.