Shelly -

Aug. 21st, 2009

11:46 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Vēl, skatoties G.I.Joe, aizdomājos par to, kapēc amerikāņu filmās zinātnieki gandrīz vienmēr tiek atainoti kā ļaunie. KLasiskais labais amerikāņu filmu varonis ir muskuļainais džeks ar divām rievēm pierē, un tās pašas nenāk no smadzenēm. Klasiskais ļaunais ir jucis zinātnieks, kas alkst iznīcināt cilvēci.
Kad ieminējos par to Dārgajam, viņš izplūda sašutušā monologā par amerikāņu liekulību: vispirms savāc gandrīz visus nacistu zinātniekus, ar viņu palīdzību uzbūvē savu varenību, un pēc tam šausminās par zinātnieku ļaunumu. Es nodomāju, ka sava loģika šadā notikumu secībā ir: nacistu zinātnieki diez vai vairo zinātnes pretižu. Taču es neskatītos tik tālu pagātnē, un drīzāk saistītu šo tendenci ar vienkāršu mazizglītota vidusmēra amerikāņu pilsonīša naidu pret visiem, kas zina, prot vai saprot vairāk viņš pats.
Taču, kamēr ekrānā viss zibsnīja un mirgoja, mēģināju atcerēties amerikāņu filmas, kur zinātnieki ir pozitīvie tēli. Vienīgais, ko varēju atcerēties, bija "Svētais" ar Vela Kilmera spiegu un Elizabetes Šu zinātnieci - cilvēces glābēju.

(5 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]martcore
Date:August 22nd, 2009 - 12:02 am
(Link)
denam braunam galvenais varonis jau arī ir tā kā zinātnieks
bet vispār domāju tur reliģiskā tēma noteikti ir iesaistīta, pirmie nežēlastībā, cik saprotu, krīt ģenētiķi
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:August 22nd, 2009 - 06:42 am
(Link)
Nu, Dzelzs Cilvēks (Ironman) vēl varētu būt definēts kā pozitīvais zinātnieks...nu, tipa, uzdizainēja staigājošas bruņas, kas lidinās pa gaisu, un tā.
(Reply to this)
From:[info]omeega
Date:August 22nd, 2009 - 10:14 am
(Link)
I am legend - zinātnieks. Lai gan muskuļains džeks un vispār Vils Smits. Indian Jones arī. Man liekas, ka zinātne un tās darbinieki vienkārši piedāvā plašākas iespējas scenāriju autoriem - jo galu galā, viss, ko divi muskuļaini džeki viens otram var nodarīt jau sen daudz labāk redzams UFC utml. čempionātos. Cita lieta - hadronu paātrinātāji, mākslīgi vīrusi un kas tik vēl ne.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]bez4pieci
Date:August 22nd, 2009 - 11:54 am
(Link)
b filmās par pasaules bojāeju labā zinātniece parasti ir sieviete, kurā iemīlās galevnais varonis ar divām rievām.
(Reply to this)
From:[info]merkela
Date:August 22nd, 2009 - 10:53 pm
(Link)
kā man patīk "Svētais"! :)
(Reply to this)