Shelly - Post a comment

Aug. 21st, 2009

[info]shelly

11:46 pm

Vēl, skatoties G.I.Joe, aizdomājos par to, kapēc amerikāņu filmās zinātnieki gandrīz vienmēr tiek atainoti kā ļaunie. KLasiskais labais amerikāņu filmu varonis ir muskuļainais džeks ar divām rievēm pierē, un tās pašas nenāk no smadzenēm. Klasiskais ļaunais ir jucis zinātnieks, kas alkst iznīcināt cilvēci.
Kad ieminējos par to Dārgajam, viņš izplūda sašutušā monologā par amerikāņu liekulību: vispirms savāc gandrīz visus nacistu zinātniekus, ar viņu palīdzību uzbūvē savu varenību, un pēc tam šausminās par zinātnieku ļaunumu. Es nodomāju, ka sava loģika šadā notikumu secībā ir: nacistu zinātnieki diez vai vairo zinātnes pretižu. Taču es neskatītos tik tālu pagātnē, un drīzāk saistītu šo tendenci ar vienkāršu mazizglītota vidusmēra amerikāņu pilsonīša naidu pret visiem, kas zina, prot vai saprot vairāk viņš pats.
Taču, kamēr ekrānā viss zibsnīja un mirgoja, mēģināju atcerēties amerikāņu filmas, kur zinātnieki ir pozitīvie tēli. Vienīgais, ko varēju atcerēties, bija "Svētais" ar Vela Kilmera spiegu un Elizabetes Šu zinātnieci - cilvēces glābēju.

Read Comments

Reply:

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.