Shelly -

Jan. 11th, 2007

04:30 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Turpinot vārdisko caureju, piebildīšu, ka iecere palielinat sodus gājējiem par ceļu satiksmes noteikumu pārkapumiem man liekas idiotiska.
Rāda, piemēram, pa tv sižetu - lūk, cilvēks sabraukts Rīga uz ielas, "ja būtu ar atstarotāju, nekas tāds nenotiktu". Cilvēki mīļie. Konkrētais pilsonis gan ir nobraukts ne uz gājēju pārejas, bet šķērsojot ielu neatļautā ielā, un kamēr tv nofilmē savu sižetu un policija saraksta savus peiperus, turpat aizklumburo vēl gabali 20. Līdz ar to rodas vairaki jautājumi - kāda jēga izdot jaunus noteikumus, ja neviens nevar nodrošināt esošo izpildi? Ir skaidri noteikts, ka ir atļautas vietas ielu šķēršošanai, un ir neatļautas, bet gājēji tam mierīgi kāš virsū. Man pašai vienreiz mūžā ir uzlikts sods par gājienu pie sarkanās gaismas, bet darījusi es to esmu savs miljons reizes. Kas liek domāt, ka jaunos noteikumus kontrolēs labāk un no tiem būs lielāka jēga?
Savukārt par tiem cilvēciņiem, kas šķērso ielas atļautās vietās, un tomēr mirst zem riteņiem - ja vadītāji neredz gājeju pāreju un krietni liela izmēra zīmi, kas par to signalizē, tad vai tiešām viņi redzēs atstarotāju? Un vai tiešām tumšākās Rīgas ielas tagad tik apgaismotas ar atstarotājiem?

(5 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]lux_y
Date:January 11th, 2007 - 04:49 pm
(Link)
Mani bērns ir apkarinājis ar atstarotājiem.
Un kopā ar bērnu esam iemācījušies pārvietoties tikai pie zaļās gaismas.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]secondplace
Date:January 11th, 2007 - 10:14 pm
(Link)
atsaucoties uz peedeejaas rindkopas pirmo teikumu - atstarotaaji tieshaam paliidzeetu. es, piemeeram, vakar vakaraa arii braucu ar mashiinu pa riigu, un maz truuka, lai tiem notriektajiem gaajeejiem pievienotos veel viens. ne jau taapeec, ka es ir taads baiss ljaunais, kam patiik uzgaazeet uz gaajeeju paarejaam - vnk redzamiiba vakar bija izcili suudiiga, tumshs, lietus, no asfalta veel atspiid mashiinu/luksoforu ugunji... un tad ir gaajeeju paareja. pashai shkjiet, ka paskatiijos un neviena nebija. bet beigaas tomeer izraadaas, ka kaads peleekaas dreebees teerpts peleeks cilveecinjsh ir saacis iet paari. protams, mana vaina, man ir riktiigi jaaskataas, bet nu ar atstarotaaju vinjsh buutu daudz labaak pamanaams. iipashi jau tik sliktos laikapstaakljos.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]puce
Date:January 11th, 2007 - 11:39 pm
(Link)
pēdējo rindkopu vgar uzrakstīt tikai ne-šoferis.
tad, kad tu, cilvēks, vakarā brauc pa pilsētu pie stūres, ir tumšs, knaps ielu apgaismojums, pretimbraucošo mašīnu uguņi, ībļi uz ielas nepiemērotās vietās - fig nevar zīmes vispār redzēt, ja brauc pa svešu vietu - zģec. bet cilvēkus vispār - NEMAZ! tumšie ļautiņi ir problēma arī Rīgā, ne tikai laukos. jo vairāk šādā laikā - kad nav sniega, tikai lietus un tumsa.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:January 12th, 2007 - 02:40 pm
(Link)
Beidzamais teikums ir uzbrauciens nevis šoferiem, bet dārgajai Domei, kam it kā tak būtu jāapgaismo ielas, tāpēc jau tā ir pilsēta.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]coda
Date:January 13th, 2007 - 12:47 am
(Link)
tu ļoti regulāri un bieži esi randomā, šovakar jau otroreiz :)
(Reply to this)