Shelly -

Dec. 7th, 2010

10:20 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Strīdi par to, kas ir autovadītāju ļaunākais murgs: velosipēdi, gājēji, suņi vai bērni, ir mūžīgs. Bet es tomēr atgādināšu, ka ļaunākais autovadītāja murgs ir cits autovadītājs.
Braucam, piemēram, šodien uz Riekstu kalnu, pie stūres - A., es - blakus. Izbraucam uz apļa pie Daugavas HES, un tad piepeši mums priekšā izmetas melns vāģis (!!!), un pāris cm pirms mums ietriecas apmalē apļa iekšpusē(!!!).
Iedomājieties mūs - A. ir iespiedis bremzi zemē līdz galam, un sagriezis stūri, pārējie vienkārši nevar dabūt mutes ciet.
Brīdi pasaule ir sastingusi.
Bet vadītāja reakcija uz zīmēm ("dodiet ceļu", "aplis"), acīmredzamiem šķēršļiem (ceļa līkums, ceļa barjera) un citiem autiņiem ir draņķīga, bet ietriecies bortā, saodis mentus un apdrošināšanas štrāpes, viņš apbrīnojami ātri nāk pie jūtām, un uzdod pa gāzi sekundes laikā. A. pat nepagūst lāga mūsu tanka priekšējos lukturus apskatīt, kad melnais zibens jau ir tālēs zilajās.
Viss beidzās labi.
Bet man uzmācās māņticīgas pārdomas. Goda vārds, lai gan "parasti esmu skeptiska, un reklāmām neticu".
Neviens mans brauciens kopš tiesību iegūšanas nav izticis bez piedzīvojumiem. Policisti, sodi, stūres ieķīlēšanās, dažādi lunātiķi.
Vārdu sakot, ja es iešu bojā autokatastrofā, nebrīnīties. Es pievelku psihus uz ceļiem.

(6 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]missalise
Date:December 8th, 2010 - 12:58 am
(Link)
Varbūt šodien bija psihu diena? :( Šodien tas autobuss, ar kuru gadījās braukt, par mata tiesu neuzbrauca meitenei, kura mierīgi šķērsoja ceļu, neskatoties apkārt un neiedomājot, ka no līkuma izbraucis transportlīdzeklis arī ir opcija dzīves beigšanai.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]f
Date:December 8th, 2010 - 09:10 am
(Link)
numuru piefiksēt neizdevās?
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:December 8th, 2010 - 09:29 am
(Link)
Neuztver tik personīgi, tā vieglāk dzīvot ;). EReiz es šitā minūti pirms liela crasha aizdomājos par cilvēkiem, par kuriem dzirdēts, ka ja tie pilnībā atslābinās, tad crashos cieš mazāk.. un atslābinājos.. un lauzu tikai ribas.. zini es cenšos savas fantāzijas kontrolēt, kgan, jāatzīst labu laiku pēc tam 'diezko labi tas neiznāca. Bet nu jā, neatbildēts palika jautājums Kāds Tur mani nosargāja (obviously, arī) vai es pati Nakarkala.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:December 8th, 2010 - 09:56 am
(Link)
sākumā takš gadās.. neuztver personīgi :)
es kad pirmoreiz viena pie stūres izbraucu, mašīnai sajūga trose pārtrūka (zvanīju tēvam un pinkšķēju klausulē, ka "sajūgs nolūza")
un tas, ka stūre ieķīlējas, nav nekas tāds.. un policisti, un sodi.

mana tēva kantora šoferis (v-pilī tātad) sašutis mēdza teikt: "kā es braucu uz rīgu, tā vienmēr ceļš pilns ar idiotiem".

vobšem tas, ko es gribēju teikt - ceļš pilns ar idiotiem ir visu laiku.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]nova
Date:December 8th, 2010 - 10:11 am
(Link)
+100
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:December 8th, 2010 - 05:39 pm
(Link)
Dārgās dāmas, es līdz patstāvīgai braukšanai tā arī neesmu tikusi (nav ar ko). Es pagaidām nesu fenomenālu veiksmi citiem (konkrēti A.). Toties katru reizi.
Bet es tiešām sāku domāt, ka ja jau tik grūti gāja, varbūt tiešām nevajadzēja...
(Reply to this) (Parent)