AUZU MILTU IELASMEITA ([info]sfeera) rakstīja,
@ 2014-05-21 02:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Biš' vairāk kā mēnesis grieķijā. Tīri neslikti-
Nolikt tiesības janvārī, nopirkt vecu, sarūsējušu fordu martā, kuram pirmajos 50 km nokrita izpūtējs, un marta beigās ar to pašu fordu aizbraukt uz grieķiju. Pēc mašīnas nopirkšanas bija bail braukt vienai, tad braukt vienai pa šoseju. Polija likās psiha. Arī autobānis vācijā nevilināja, ņemot vērā, ka manam auto nav priekšējo amartizatoru, bet jau pēc pirmās pusstundas žužināju uz 130 par amartizatriem daudz nedomājot. Trakākā laikam bija rumānija. Pirmās 5 min pēc robežas šķērsošanas un man vajadzēja pāris cīgas, lai atkal sēstos pie stūres. Nemaz nerunājot par visām tām kalnu pārejām, kuras šobrīd remontē un kustība notiek pa 1 joslu kopā ar smagajiem, kurus ātruma ierobežojumi uz serpentīnēm īpaši nepiš! Tepat lokāli arī noslāpu pret kalnu nobraucot no bāņa, labi ka nakts un satiksme nekāda, atpakaļgaitā, pa ceļam uz saliņu, uzripoju uz borģūras. Iebuktēt neizdevās, pēc pāris min sveces apžuva un varējām braukt tālāk.
Dzimšanasdienā tikām pie dzīvokļa ar terasi, kas ir divreiz lielāka par pašu dzīvokli. Tīri tā par komunālajiem. No ļoti feinas kaķu tantes, kura militārās bāzes teritorijā baro arī bruņurupuci, kuru tur kāds iemetis strūklakā! uz terases mums dzīvo Tomāts Toms un Piparmētra Monika.
Jānis samuķija burbuļiem jaunu recepti un nu pie labiem laikapstākļiem varam dabūt burbuļus 2 guļošu govju izmērā.
Ar grieķu valodu neiet tik viegli kā gribētos, droši vien tādēļ, ka īsti nemācos. Pagaidām varu pateikt sveiki, labrīt, skvots, maziņš un aizskaitīt līdz 11.
Un vēl te ir lēta džankfūda paradīze! Neteiktu gan ka tik lēta kā kotlešmaizītes bulgārijā, bet nav ne vainas. Bulgāriju neapskatijāmies, jo es neatradu kur noparkoties, un rumāniju, jo man bija bail apstāties. Bet vispār jums vajadzētu redzēt kā grieķi parkojas- 3 rindās krustojumā uz gājēju pārejas ļoti bieži pat neieslēdzot avareijkas. Te ceļazīmju ievērošana vispār nav īpašā cieņā.
Pagaidām lielākais mīnus liekas tas, ka tabaka te maksā 3.30 € par 15g un tas, ka pārtikas krātuve ir 10km augšā kalnā nepareizajā virzienā!


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?