ser_oxat ([info]ser_oxat) rakstīja,
@ 2012-08-29 14:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par darba meklējumiem
Pirms pavisam neilga laika izsūtīju vairākus CV un motivācijas vēstules , lai paskatītos, vai krīzes momentā Latvijas darba tirgū ar savām prasmēm un zināšanām būtu pieprasīts darbinieks. Viens no darba piedāvājumiem bija saistīts ar IT lietām kādā no Latvijā raidošajām televīzijām.

Pēc aptuveni nedēļas man piezvanīja kāda no televīzijas pārstāvēm. Interesants moments bija tas, ka saruna nebūt nebija par darba piedāvājumu, bet gan par televīzijas sniegto pakalpojumu novērtēšanu. Tobiš, no sērijas - vai esat informēts par mūsu piedāvātajiem pakalpojumiem, vai esat kādreiz tos lietojis, ko ieteiktu, lai uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti utt. Jā, jā - tie paši jautājumi, kurus dzirdot tā vien mēle niez pavaicāt - kā Jūs, lūdzu, tikāt pie mana telefona numura?

Sarunas sākumā fonā esošais troksnis, kas liecināja par dāmas mēģinājumu uzzināt atbildes uz šiem jautājumiem, atrodoties kādā makten sabiedriskā vietā (apkārt kņada, rosība), kā arī intervētājas mēģinājumi savaldīt smieklus pēc ievadrunas "Labdien! Šeit jums piezvanīja no tādas un tādas kompānijas. Vai drīkstam uzdot jums jautājumus par mūsu pakalpojumiem...", vismaz man lika savā iztēlē uzburt personāla atlases darbinieci, kurai līdz dienas beigām ir jāapzvana potenciālie kandidāti, turklāt jāpaspēj paveikt arī visi pārējie cilvēcīgie pienākumi - piem. iepirkties, izņemt bērnu no dārziņa utt. Kā teiktu kādā leģendārā TV pārraidē - ticamības moments bija zudis. Jātrenējas, laikam...

Nu neko, orāli paspēlējāmies. Frāzi "Ja esat gatavi piedāvāt man darbu, tad teikšu, ka visi jūsu kompānijas sniegtie pakalpojumi ir lieliski" tomēr atstāju pie sevis. Darbs pagaidām ir, skriet nekur nav lielas vēlmes. Pārdomas par attīstību, jaunievedumiem darbinieku atlasē gan palika pie manis. Metode jau pati par sevi tā neko, šo to var uzzināt par potenciālo darbinieku, bet vai tas ir vajadzīgs tik lielai kompānijai? Varbūt personāla atlases speciālistiem šis variants tagad ir modē? Lai nu kā, varbūt kādam, kas tiešām meklē darbu, noderēs.

P.S. Autors ilgi domāja, vai viss uzrakstītais nav ievietojams plauktiņā "slimīgs aizdomīgums par visiem un visu". Par visiem 100% vēl pat tagad tā arī nav ticis skaidrībā :)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?