Sems ([info]sems) rakstīja,
@ 2003-11-21 01:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:Ēdelīgi priecīgs

Mans plāns veiksmīgai dzīvei
Izdomāju, ka vajadzētu tādu speciālu blociņu, kur varētu pierakstīt pilnīgi visas atziņas, gudrības utt, kuras man ir svarīgas (un kurām es ticu), neatkarīgi no tā vai pats tās esmu kautkādā veidā sagrābstijis savā prātiņā, vai arī izlasījis, dzirdējis kaut kur un atzinis par labu esām.

Tad es to blociņu katru dienu nēsātu sev līdzi un ik pa laikam pārlasītu un, protams, papildinātu. Vēlāk, ja atziņas būtu sakrājušās pieklājīgā daudzumā, tad ķertos pie to kategorizācijas. Izveidotu visvisādas sadaļas kā, piemēram, "dzīve vispārīgā skatījumā", "mīlestība", "draudzība" utt.

Rezultātā man būtu grāmata, kur ieskatīties visos dzīves mezglos, līkumos, pagriezienos, bedrēs, kāpumos, sarežģījumos, kritumos un tā aizvien tālāk.

Bet, kad es sasniegtu 50 gadu vecumu (varbūt mazāk, varbūt vairāk - atkarībā no mana radošajām spējām papildināt dzīves ceļvedi) un blociņu jau būtu nomainījušas neskaitāmas klades, es visu apkopotu, rediģētu, un izdotu GRĀMATU. Biezu, biezu grāmatu ar 800 lapām, kuras no augšas līdz apakšai būtu piebirdinātas ar dažnedažādām atziņām, gudrībām, dzīves skatījumiem un daudz, daudz ko citu.

Visi manu grāmatu pirktu un es kļūtu neizsakāmi bagāts.

Un visiem būtu labi, jo visi pirktu manu grāmatu, iemācītos kā pareizi dzīvot. Es arī savas dzīves ceļā, kura laikā vācu ierakstiņus topošajam bestselleram, būtu kļuvis laimīgs un mācētu pareizi dzīvot. Pluss vēl būtu sev nodrošinājis sevi vecumdienām. Tā teikt, divi zaķi ar vienu šāvienu.

Morāle tam visam: ne viss, kas, neiedziļinoties domā, izklausās viegli, tāds arī ir. Ak Dievs, kā man patīk meklēt morāles :)

Lai jums jauks naktsmiers



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sintia
2003-11-21 03:08 (saite)
Man nav blocinjsh, bet ir lapinjas.. kur kas taads ir raxstits.. atzinjas, domas, utt..
Bet vispar, ljoti daudz Gramatu jau ir, par shadam lietam..

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?