scope ([info]scope) rakstīja,
@ 2009-07-23 22:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latgale, diena pirmā
Šodien nav plānoti daudz apskates objekti, jo līdz Latgalei no Rīgas vēl jāaizbrauc, kas prasa dažas stundas.
Lai braukšana būtu mazāk stresaina, nolēmu ceļu no Rīgas līdz Daugavpilij veikt pa Daugavas kreiso krastu(Vecumnieki - Nereta - Aknīste - Ilūkste). Šeit gan jāpiebilst, ka ~ 10 km posms pirms Aknīstes ir grantene, kura citos laikapstākļos var nebūt tik patīkama.

Pirmie apskates objekti atrodas dabas parkā "Daugavas loki".
Sākumā tiek apskatītas Dinaburgas pilsdrupas un pils makets, līdz kuriem jānokļūst "pa kalniem un lejām". Lai arī internetā biju atradis informāciju, ka ir jāmaksā gan par objekta apskati, gan par autostāvvietu, tā kā ir darbadiena, nav neviena, kam atdot naudiņu.

Tālāk ceļš ved uz Vasargelišku skatu torni, no kura paveras skaists skats uz Daugavu.
Jāpiezīmē, ka, braucot no Dinaburgas pils maketa puses, var gadīties paskriet garām celiņam uz torni un pēc brīža mest riņķī, jo celiņš ir gandrīz uzreiz aiz biezāka koku/krūmu pudura, aiz kura tornis nav redzams.
Kamēr bijām pie torņa, līdzīgi izpildījās vēl viens tūristu pāris.

Pēc Daugavas loku apskates un pusdienu ieturēšanas dodamies uz Slutišķu etnogrāfisko vecticībnieku sādžu. Šeit, gides pavadībā, tiek apskatīta Slutišķu vecticībnieku māja. Neskaitot šo māju, kurā ir iekārtots muzejs, sādžā ir vēl vairākas senās mājas, kurās dzīvo cilvēki. Vienā no tām vēl palicis vecs onkulītis, vecticībnieks.

Pēc Daugavas loku apskates šodienas programmā vēl paredzēts doties uz Aglonu.
Bet pa ceļam uz Aglonu ir vēl daži apskates objekti Sauleskalns un Velnezers.

Kombuļos nogriežamies pa labi, lai brauktu uz Saules kalnu(virzienā no Krāslavas nav norādes uz Sauleskalnu, no Aglonas puses gan ir). Kalna pakājē, pie Drīdža ezera, ierīkots atpūtas komplekss, kurā gan nav nepieciešams braukt iekšā(uz kalnu, kad ceļš sadalās divos, jābrauc mazā uzkalniņā pa kreisi un kāpuma galā arī jāapstājas), ja vēlas aplūkot tikai kalnu.
Tālāk kalnā ved it kā iebraukts ceļš, kurš ir diezgan stāvs un mālains. Var redzēt, ka nesen kāds pa to ir iemēģinājis sava džipveidīgā spējas un pusceļā sapratis, ka nav ko.
No Sauleskalna paveras plašs skats uz apkārtni. Ziemā, cik var noprast pēc bugeļiem, šeit ir slēpošanas trase.

Braucot no Kombuļiem uz Aglonu, cītīgi vēroju ceļa malu, meklējot norādi uz Velnezeru. Diemžēl vai nu norādi nepamanīju vai arī no Krāslavas puses tās nebija, tā rezultātā Velnezera apskate tiek atlikta uz kādu nākotnes braucienu.

Aglonā tiek apskatīta Aglonas bazilika un tās apkārtne - interesants fakts, ka šajā teritorijā uz svētkiem spējuši sapulcēties pat 180 tūkstoši cilvēku.

Pēc Aglonas apskates ceļš uz Dagdu, kur sarunātas naktsmājas.

#1 Vecpils pilskalns


#2 Dinaburgas pils makets


#3 Skats uz Daugavu no Vasargelišku skatu torņa


#4 Slutišķu vecticībnieku mājā


#5 Slutišķu vecticībnieku māja


#6 Daugava pie Slutišķiem


#7 Skats no Sauleskalna


#8 Skats no Sauleskalna


#9 Aglonas bazilika


#10 Aglonas bazilikas pagalmā


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tjigra
2009-07-23 23:33 (saite)
Ir norāde - vismaz bija 3 gadus apakaļām :) Maziņa un nepamanāma ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scope
2009-07-24 07:48 (saite)
Varbūt tur līdzīgi kā ar Sauleskalnu, kuram Kombuļos norāde bija tikai, ja brauc no Aglonas puses - paskrien pagriezienam garām un tikai tad spogulī pamani...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tjigra
2009-07-24 09:54 (saite)
Nu nez, ka tur, bet uz to Velnezeru tur tāds mazs celiņš, ar vēl mazāku uzrakstu. Bet ja brauc no Aglonas puses var pamanīt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?