Azamat Bagatov ([info]termostats) rakstīja,
Kuram darīt - apdzinējam vai pretimbraucējam?

Lai gan situācija hipotētiska, manis uzdotie papildjautājumi ir ļoti svarīgi, jo ceļi ir dāžādi - bedraini un gludi, ar relatīvi brīvām nomalēm vai grāvi pēc pusmetra, ar dāžādu joslu platumiem un tā tālāk, šis viss ir jāvertē!

Bet nu super hipotētiski:

Apdzinējam:
- Ja ir tikts uz priekšu ~1 korpusa apjomā (pret apdzenamā pakaļu, t.i. tās ir uz vienas līnijas), tad nedaudz uzbremzēt, ielīst atpakaļ un nokaunēties. Es uzskatu, ka šī ir pēdējā robeža, kurā drīkst dzēsties un līst atpakaļ, jo, ja vien nav notikusi nenormāli rupja pārrēķināšanās, tad no šīs pozīcijas ir jāvar paspēt iekārtoties atpakaļ arī bremzējot ļoti minimāli, un saprātīgi rīkojoties ar vadības ierīcēm šāds gājiens iet cauri arī slidenos apstākļos. Tāpat es uzskatu, ka to, ka nepaspēs, ir jāpamana ātrāk!

- Ja tas nav pamanīts un ir tikts tālāk, tad ir vai nu tomēr jādod mizā (ja ir normāls auto) un jālien uz labo malu virsū apdzenamajam. Ja tas cilvēks nav pilnigi debils, tad notieikti bremzēs un pavāksies pēc iespējas pa labi, jo, ja to nedarīs, tad sadursmē cietīs arī viņš. Ja nav normāla auto, tad visticamāk, nav arī normālu bremžu un ir jācenšas tikt uz priekšu un jāliek apdzenemajam saprast, kas būs, ja nebremzēs viņš. Starp citu, labām un vienmērīgām bremzēm ir ļoti liela nozīme, var paskatīties krievu avāriju kompilācijas, tur regulāri ir tā, ka kāds nemākulīgs apdzinējs pretējā joslā nobloķē ratus, samet savu žiguli šķībi un dabū sānā pretimbraucēju.


Pretimbraucējam:
- Laicīgi mest nost ātrumu un vākties nost uz nomali ar akcentu uz novākšanos, nevis pilnīgu apstāšanos. Protams, ja tur nav gājēju velosipēdistu, pajūgu vai hvz kā cita. Vēlams arī paturēt prātā, to, ka iemaucot kaut kur, ja apdzinējs paliks neskarts, tad tas aizbrauks prom un visa skāde uz paša rēķina.

Uz absolūtā vairākuma ceļu vietās, kur ir atļauta apdzīšana, ceļa, ieskaitot nomales, paltuma pietiek trim auto blakus, tā kā visiem samainīties jāvar, ja abi malējie protas adekvāti reaģēt un vidējais sava tizluma dēļ netiek samests.






(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?