| Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā (savaadaisu) rakstīja, @ 2005-08-24 10:40:00 |
3.27. Par kandžu
Visātrāk brāgu iegūst no puspuvušiem augļiem, kartupeļiem utt. tos kulstot veļas mašīnā. Tādā, kādas ražoja padomju laikā, kuras pašas nav tik "gudras", lai mainītu ūdeni, taču sildīt, silda. Dienas laikā brāga gatava. Tālāk var vienkārši ar saldēšanas metodi atdalīt alkaholu no visām riebeklībām. Kā zināms alkahols salst pie zemākas temperatūras kā ūdens, tādēļ alkaholu var noliet no sasalušajiem biezumiem. Ja ir ļoti jaudīga saldētava, tad gan jāuzmanās, lai visa tā padarīšana nesasalst. Ar dzīšanu neiesaku, jo tad būs spēcīga piegarša. Pirmo nolējumu vajag vēl reizes 2 saldēt un arī izfiltrēt, tad var iegūt ~35-60% kandžu.