Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā ([info]savaadaisu) rakstīja,
@ 2011-05-03 13:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es kā mājsaimniece mēdzu arī gatavot ēst. Tā kā ļoti reti kad kaut ko gatavoju pēc receptēm, tad proporcijas pateikt nevarēšu, bet vienreiz atklāju ārkārtīgi interesantu piedevu - cepti sīpoli ar medu. Toreiz taisīju tā, ka sagriezu sīpolus šķēlēs un cepu līdz tie sīpoli ieguva kondīciju ko pavārgrāmatās sauc par caurspīdīgi. Cepšanas (vairāk gan tā ir sautēšana) procesā protams tiek piemesta šķipsniņa sāls. Un tad liek klāt medu un to visu maisa līdz sīpoli paliek tādi kā karamelizēti. Jāsaka gan, ka medu vajag maz, jo karsējot medus garša pastiprinās. Apmēram uz 250 g sīpolu pietiek ar tējkaroti medus. Tas viss apmēram.

Šobrīd tapinās bezē kūkas bāze.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?