(no subject)

« previous entry | next entry »
Dec. 20th, 2021 | 06:56 pm

Pie mums divas naktis paliek divi 24 un 25 gadīgi francūži, Florians un Anna, kuri deviņus mēnešus brauc ar riteņiem pa Eiropu. Tagad viņi ir mājupceļā, izminušies caur Zviedrijai un Somijai, piedzīvojuši Lapzemes ziemu un polāro nakti. Pirms šī brauciena viņiem nebija nekādas pieredzes ar ceļošanu vai riteņbraukšanu. Sākuši braukt un visu pamazām iemācījušies, piedzīvojot uz savas ādas. Kā nenosalt -20 salā, nakšņojot ārā. Ko un kā vilkt. Kā nomazgāties un izžāvēt drēbes. Kā lūgt palīdzību. Un viņiem nav fancy ekipējuma, šo to pirkuši pa ceļam, lietotu, vai uztaisījuši paši.
Tas, ko es dzirdu visā, ko viņi stāsta - tev nav vajadzīgs nekas daudz un nekas īpašs. Jā, ne vienmēr ir viegli, bet tev nekas slikts nenotiks, tikai esi uzmanīgs un nedari muļķības. Cilvēki vienmēr grib palīdzēt, bet tev ir jāsaņemas palūgt.

Viņi saka, būšot grūti atgriezties mājās, jo nezinot kā izstāstīt mājiniekiem to, ka pēc šī tripa abi ir pavisam citi cilvēki.

Mūsu meža namiņš ar silto krāsni man tagad šķiet īsta komforta oāze. Ārā ir -10, kurinām mums visiem āra vannu. Un viss ir vienkārši.

Link | piebilst | Add to Memories


Comments {5}

starro

(no subject)

from: [info]starro
date: Dec. 20th, 2021 - 07:28 pm
Link

Citi viņi ir tripā. Mājās viņi iekonfigurēsies atbilstošajam uzstādījumam

Atbildēt


Kemune

(no subject)

from: [info]kemune
date: Dec. 20th, 2021 - 09:20 pm
Link

Kā var nenosalt, nakšņojot -20 ārā?

Atbildēt | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Dec. 21st, 2021 - 11:11 am
Link

pavisam ārā tomēr ne - teltī. un tur ir daži paņēmieni, piemēram - izklāt pie griestiem folijas segu, kas aiztur siltumu, un zem tās padedzināt sveci.

Atbildēt | Parent


krēpjlācis

(no subject)

from: [info]nistagms
date: Dec. 20th, 2021 - 11:17 pm
Link

jauki

Atbildēt


(no subject)

from: [info]mmd
date: Dec. 21st, 2021 - 08:44 am
Link

Otrā rindkopa īpaši - mazā bilžu rāmītī un pie sienas, ikdienas ritumā …

Atbildēt