Marts 22., 2013


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:45
Bet vispār, biju diezgan pārsteigta šodien, tādā labā nozīmē, par to ārsti, kas man patrāpījās. Nebija tik vienaldzīga kā vairākums - rūpīgi mani iztaujāja, izmērīja temperatūru, visu pierakstīja, iztaustīja vēderu, jautāja lietas, kas patiešām attiecas uz problēmu, nevis mēģināja visu vainu novelt uz stresu (lai gan tas tik pieminēts, kur nu bez tā). Beigu beigās pateica lai es pamēģinu pāris nedēļas nelietot pienu, piena produktus un kviešu izstrādājumus - nekādas brokastu pārslas, maizi, makaronus, miltu izstrādājumus. Ja nebūšot nekādas izmaiņas, tad sūtīšot uz kārtīgām analīzēm, jo iemesli varot būt ļoti dažādi - intolerances, celiakija, kuņģa problēmas.
Lai gan man nav nekādas atbildes, jūtos vismaz iebakstīta sānā un ar pirkstu ir parādīts ko darīt (lai gan pati varēju aizdomāties), bet mēģināts nav zaudēts. Labi, ka man jau no laika gala garšo sojas piens un sojas produkti un ar maizi īpaši nedraudzējos, tikai kā lai piever acis uz kūkām un cepumiem??

(12 piebilda | piebilst)

Comments:


From:[info]lotele
Date:23. Marts 2013 - 01:11
(Link)
mūsmājās ir ļotie iecienīti musli batoniņi, kam tāds liels uzraksts EAT NATURAL, tie skaitās kā gluten free, atrodami lielveikalos gluten free nodaļās, diezgan padārgi, bet es labāk samaksāju 2x vairāk un tiešām izbaudu. man ar vēders pēdējo mēnesi streiko, tad nu esmu izslēgusi glutēnu šobrīd no ēdienkartes, pienu lietoju tikai,ko no fermas pērkam, tad nu pagaidām liekas, ka paliek labāk, bet tās tikai pēdējās 2 dienas, tad nu vakar ieraudzīju,ka šis pats brends ražo arī brokastu musli, kas izskatās traki apetelīgs, tie paši batoniņi tik bez saistvielas, ja nu ir vēlme pēc brokastu pārslām ar sojas/rīsu/mandeļu pienu, silti iesaku ;)
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:23. Marts 2013 - 14:23
(Link)
jā, šie man jau no laika gala garšo un arī viņu brokastu musli esmu ēdusi no griķu pārslām, baigi garšīgs, tikai padārgs. kā jau teicu, man jau izsenis bija interese par visādiem alternatīvajiem produktiem, tapēc esmu pazīstama ar visādiem bezglutēna našķiem, bet tas nemaina faktu, ka tāpat ir škrobe mazliet :D bet viss taču tikai uz labu
From:[info]lotele
Date:23. Marts 2013 - 14:34
(Link)
vīrietis čiepa no darba, bet tad priekšnieki izlēma aiz atslēgas turēt un nu pašiem jāpērk :(

savu maizi esmu aizstājusi pagaidām ar rīsu krekeriem vai kā viņus tur latviski sauca, vakar lančā sarunāju bezglutēna maizes sendviču, bet nepatīk tā maize, kaklā ķeras un sajūta, ka zāģu skaidas klāt
[User Picture]
From:[info]bikini_kill
Date:23. Marts 2013 - 01:48
(Link)
pie tā pieradīs. organisms vienkārši prasa kviešus, bet tā būs ok. Pēc iespējas vairāk centies dažādot ēdienus un atzīmē katru dienu, ko esi ēdusi, lai varētu kontrolēt, kā jūties.
es no piena produktiem neesmu atteikusies un, izrādās, arī sojas mērcē ir glutēns, taču problēmu ar vēderu nebija. nākamnedēl sarunāšu termiņu ar ārstu, lai nosūta mani pie imunologa, tad varēs redzēt, kas un kā.
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:23. Marts 2013 - 14:29
(Link)
Bet kā tev vispār pašsajūta šobrīd?
[User Picture]
From:[info]bikini_kill
Date:30. Marts 2013 - 00:38
(Link)
zini, es tomēr pilnībā neatmetu glutēnu, bet samazināju tā kārtīgi. katru dienu pierakstu, ko ēdu. pašsajūta it kā ok, taču nav perfekta, tāpēc gaidu, kad beigsies visa šitā rinda ar holidejiem, lai varētu pierakstīties pie ārsta.
From:[info]hessin
Date:23. Marts 2013 - 02:25
(Link)
ir daudz bezglutēna cepumu un kūku, esmu ēdusi un garšo kā normāli milta izstrādājumi. Ne pirmā, kam tādas problēmas, ir visam jau risinājumi.
Bez sojas piena ir vēl arī rīsu piens, diezgan ok. Nezinu, vai auzu piens te derēs, bet tāds arī ir.
Starp citu, no sojas arī daudziem ir alerģija.
From:[info]hessin
Date:23. Marts 2013 - 02:26
(Link)
ai, vispār veikalos ir vesela sekcija ar bezglutēna produktiem, visu var atrast, arī tās brokastu pārslas.
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:23. Marts 2013 - 13:13
(Link)
griķu pārslas is da answer. bet domāju, ka UK ar bezglutēna pārtiku gan jau nav problēmu.
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:23. Marts 2013 - 14:30
(Link)
Tas gan, tikai man, kā kārtīgam kapeiku pisējam, sirds sažņaudzas, ka mazs maizes kukulītis maksā trīs mārciņas :D
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:23. Marts 2013 - 14:40
(Link)
ouch :D bet nu neko darīt, ja gribas.. vai arī var spiest uz bezē, ja dikti vajag kūku. želejas n stuff
From:(Anonymous)
Date:23. Marts 2013 - 23:06
(Link)
UK konkrētus gluten free produktus var dabūt 'uz receptes', ja ir klīniski pierādīta nepanesamība. Iesaku painteresēties par to pie sava ārsta.
master of procrastination -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
my tags
architizer
pēdējie klabojumi

> Go to Top
Sviesta Ciba