03 November 2021 @ 11:07 am
 
es bieži mēdzu domāt par to, kā, nez, dzīvo citi cilvēki. un tad man rodas dažādi muļķīgi jautājumi, piemēram, šis:

Poll #21489 deguns
Open to: All, results viewable to: All

cik bieži tu parasti šņauc degunu (ārpus laika, kad slimo)?

View Answers

nevienu reizi dienā
11 (44.0%)

vienu vai divas reizes dienā
10 (40.0%)

reizi pāris stundās
2 (8.0%)

katru stundu
2 (8.0%)

vēl biežāk, nekā reizi stundā
0 (0.0%)



lielā mērā man šķiet inčīgi, kā dzīve ar hroniskām iesnām normalizē to regulāro deguna šņaukšanu. man šķiet, ka pat karstās vasarās, kā dažviet komentāros pieminēts, es savā mūžā vispār neesmu piedzīvojusi tādu situāciju, kad varētu nešņaukt degunu kā minimums katras pāris stundas.
 
 
( Post a new comment )
dominika[info]dominika on November 3rd, 2021 - 11:50 am
Atkarīgs no gadalaika un tā, cik daudz laika pavadu ārā - vēsā laikā man ārā vienmēr tek deguns, tad šņaucu bieži, domāju, ka vismaz reizi stundā vai biežāk, ja strauji eju vai citādi aktīvi darbojos. Ja sēžu mājās, tad var gadīties, ka nešņaucu nevienu reizi dienā, vai vienu reizi no rīta, ja jūtu, ka kaut kas degunā sakrājies.
(Reply) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on November 3rd, 2021 - 11:56 am
Nevaru viennozīmīgi atbildēt, jo man ir alerģija, kas pierimst un saasinās. Principā turu salveti par rokai vienmēr. Bet pagājušajā vasarā, kad bija citādi ļoti jāmirst nost, es piefiksēju, ka teju vispār nešņaucu degunu. Tā kā alerģijai acīnredzami nāktu par labu sauss un ļoti karsts klimats, kas ir interesanti, jo, kad sauss un karsts ir telpās ziemā, man sāp deguna gļotāda, un ir pretīgi.
(Reply) (Thread) (Link)
Nikolass A. Dērsingtons[info]kisswithafist on November 3rd, 2021 - 04:31 pm
Man šo pašu teica LORs, ka siltajās zemēs būtu labāk. Es arī mazāk šņaukājos, kad bija pekle, taču likās, ka tik karstu gaisu ir pārāk grūti elpot, vienalga, pa kuru atveri. Tiesa, tas varētu būt arī vienkārša nervu reakcija uz karstumu, kam šeit nevajadzētu būt. Savukārt telpās sauss un karsts vēl tā, bet ja karsts un mitrs... šausmas.
(Reply) (Parent) (Link)
Nikolass A. Dērsingtons[info]kisswithafist on November 3rd, 2021 - 04:30 pm
Tā kā man joprojām ir hroniskās iesnas, tad ko tik es ar to draņķa degunu nedaru. Šņaukājos uz priekšu un aizmuguri, pūšu visu ko, reizēm arī ar to nav līdzēts un nākas uzraut kādu antihistamīnu pa virsu. Kā pieredze rāda, bez šī var arī iztikt, jo publiskos setingos cenšos tā nedarīt vai darīt tikai tualetē, kas man liekas tikai pieklājīgi, jo nu nav nevienam to jāklausās, bet mājās es izklausos kopumā briesmīgi :D
(Reply) (Link)
helvetica[info]helvetica on November 3rd, 2021 - 08:52 pm
Rīta tualete iekļauj deguna tīrīšanu, riebjas, ja gaiss neskrien cauri viegli.
Ja ir bijis putekļains gaiss, tad šo procedūru nākas atkārtot vakarā.
(Reply) (Link)