09 January 2017 @ 09:39 pm
nekas tāds  
eju mierīgi pa tumšu ielu, iegrimusi savās domās, pretī nāk divi jauni vīrieši. kad mūsu atstatums sarucis līdz diviem, trim soļiem, viens no viņiem pēkšņi izlec uz ceļa man tieši priekšā, ar izplestām rokām bloķējot iespēju paiet garām, un nokliedzas ČAU. satrūkstos, esmu spiesta apstāties un paskatīties uz šo cilvēku, lai pārliecinātos, vai gadījumā tas tiešām nav kāds, ko pazīstu, esmu pārliecināta, ka mana seja ieņēmusi neitrālāko no izteiksmēm, uz kādu esmu spējīga, seju, kas neizsaka pilnīgi neko, izņemot "esmu nekaitīgs", mazāk nekā metra attālumā no manis ir riebīgs ģīmis, kuru nekad neesmu redzējusi, viņam ir sīkas, samiegtas acis un šķirba starp zobiem (ko, iespējams, normāli ar šādu cilvēku iepazīstoties pieklājīgos apstākļos, uzskatītu par interesantu un pat ļoti mīlīgu vizuālā tēla elementu), viņš saka ŅEHEHEHEH PASMAIDĪJI, TAS LABI!, es sagriežos sāniski un paspraucos viņam garām, iebrienot kupenā, atgriežos savā normālajā soļošanas ātrumā, nē, soļoju mazliet ātrāk, es nesmaidu. domāju, vai patiešām manu sejas izteiksmi varēja tulkot kā smaidu, pusi sejas tāpat nosedz šalle, vēl daļu - kapuce, pamazām sāku šaubīties par sevi, bet ja nu tiešām pati neapzinos kādas nekontrolētas reakcijas, un man metas nedaudz nelabi no šīs domas, tā nevar būt taisnība. neatskatos un priecājos, ka turpat jau tirgus un pieturas, citi cilvēki. cenšos nedomāt par to, ko man šī situācija atgādina.

nekas tāds.

bet, mīļie vīrieši, nedariet tā. tas nav ne forši, ne uzjautrinoši, tas neliks meitenei smaidīt un tas nedos jums neko labu. es gan arī saprotu, ka ciba nav vieta, kur šāds "uzsaukums" varētu atrast savu mērķauditoriju, bet nu, būsim godīgi, es pieņemu, ka lielākoties jau tas nevienu, kurš šādi varētu rīkoties, tāpat neuzrunātu. bet nu. nekas tāds. vai ne?
 
 
( Post a new comment )
pelnufeja[info]pelnufeja on January 10th, 2017 - 12:12 am
Fu, šāda veida sitācijas ir ļoti riebīgas un mēdz atstāt tik nepatīkamu pēcsajūtu.

Nabaga zvēriņš, pai, pai. :*

Un stulbi lohi - vsi, kas tā dara. Un mani šausmīgi tracina, ka šādu darbību izveicēji paši un arī liela daļa paŗējās sabiedrības mēdz atrunāties, ka nekas jau tāds nebija, nu nekāds tur abuse vai taml., bet es gan jūtos abused, ja, piemēram, vakarā gaidu transportu un kaut kāds tips pienāk no muguras un mani izbiedē, un pats uzskata, ka ir ļoti jautri, vai, kad sāk jaukties svešās sarunās ar stulbiem komentāriem, piemēram.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on January 10th, 2017 - 10:39 am
jā, un interesanti, ka principā nekad neesmu redzējusi, ka tā darītu sievietes - bet varbūt tas tāpēc, ka neesmu tām potenciālā mērķauditorija
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on January 10th, 2017 - 02:45 pm
Es domāju, ka tas ir gan par fizisko spēku, gan par iemācīto modeli, kurā lomā sieviete ir šādā situācijā.

Es gan vienreiz autobusā redzēju, ka skolas vecuma meiteņu bariņš šitā izturas pret vienu čali, turklāt laikam vecāku, bet vēlāk jau saprot, ka nav īsti ok "sievietei" tā uzvesties.
(Reply) (Parent) (Link)
Nikolass A. Dērsingtons[info]kisswithafist on January 10th, 2017 - 01:17 am
Eh. What is wrong with people.
(Reply) (Link)
echoes: velo[info]echoes on January 10th, 2017 - 10:27 am
Aaaaagghhr, šis ir drausmīgi. Šādu eksemplāru dēļ bieži priecājos, ka ikdienā braucu ar riteni un varu no viņiem tikt prom ātrāk. Diemžēl reizēm viņi tāpat izlec priekšā, gan braucot pa ietvi, gan uz velojoslām un veloceliņiem.
Man ir radies priekštats, ka daudzi nesaprot "kas tad tur tāds".
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on January 10th, 2017 - 10:38 am
vispār šie eksemplāri man ir viens papildu iemesls baidīties braukt ar velo ziemā, jo tāds nieks vien būtu kaut kur nozvelties, ja šis būtu noticis, man esot uz riteņa

labi, varētu jau teikt "bet cik tad bieži tā notiek" - bet jebkurš x reižu ir pārāk daudz reižu
(Reply) (Parent) (Link)