10 March 2015 @ 05:08 pm
vērtības  
darbā reizēm jūtos tā, it kā man būtu pašai savs babadūks.

šodien vienai meitenei, kas nekad neko nedara kārtīgi vai laikā, un nāca prasīt vēl vienu uzdevuma lapu, kas bija jāizpilda un jānodod jau iepriekšējā stundā, kad viņa man klāstīja, ka nezina, kā tas gadījās, atcirtu, "kuram citam tad tas būtu jāzina", un vēl dažiem citiem, ar kuriem jau kādu trešo reizi bija sarunāts, ka atnāks uz konsultāciju, bet neatnāca, nebiju superpretimnākoša un mīlīga kā parasti. un, jā, man ir kauns par šo, tāpēc jau rakstu, lai būtu papildu motivācija neko tādu neatkārtot. skaidrs,ka es pēc tam atvainojos, jo, lai gan es redzu daudzus gan blakus, gan tieši saistītus apstākļus, kuri manu pacietību ir izdeldējuši plānu kā marli, tas, protams, neattaisno nebūšanu jaukai. arī tad, ja cilvēki otrā pusē rīkojas objektīvi neforši.

un tagad jautājums publikai -

Poll #20351 skola
Open to: All, results viewable to: All

vai Tev skolas laikā skolotājs kādreiz ir atvainojies par savu izturēšanos? (saskriešanās gaiteņos vai laicīgi neizlaboti darbi neskaitās)

View Answers

jā, bieži
0 (0.0%)

jā, šad tad
0 (0.0%)

jā, vienreiz
4 (18.2%)

nē, nekad
18 (81.8%)



domāju par savu skolas laiku un mēģinu uzminēt - nez, vai visiem tādas lietas, kas man liekas neadekvātas, vienkārši šķita pilnīgi ok, vai arī es nepareizi saprotu savu lomu tur, skolā, un tāpēc arī bieži jūtos tā, it kā feilotu.
 
 
( Post a new comment )
briinumcepuminjsh[info]french_mime on March 10th, 2015 - 05:28 pm
Es domāju, ka tas ir gluži normāli, ka tu viņai tā pateici. Srsly, kurš cits to var zināt? Un arī nokavēt tikšanos neko nepasakot nav forši.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on March 10th, 2015 - 05:37 pm
lietas pateikt var dažādos veidos, un es zinu, ka nerīkojos tā, kā pati gribētu. bet es arī pēc tam par to atvainojos, kas man liekas gluži normāli, tikai pēc tam aizdomājos.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on March 10th, 2015 - 05:46 pm
Nujā, laikam tonis arī ir svarīgs, un ja tev morālais kompass teica, ka nebija ok, tad labi, ka atvainojies. Cilvēki bieži kautrējas atvainoties.
(Reply) (Parent) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on March 10th, 2015 - 05:50 pm
neatvainojās un nedara to arī tagad universitātē (tb - tie cilvēki, kuri atvainojas, atvainojas par niekiem, par kuriem principā nebūtu jāatvainojas, nu, tās ir tādas pieklājības frāzes. Tas, ko es mēģinu pateikt, ir, ka tie skolotāji/pasniedzēji, kuri principā ir spējīgi par savu rīcību atvainoties, lielākoties nedara neko tādu, par ko būtu jāatvainojas, tur eksistē zināmas korelācijas. Tā kā - vai nu šis bija izņēmums vai arī Tu sāc iekļauties vispārējā uzstādījumā.
(Reply) (Link)
[info]imago_dei on March 10th, 2015 - 07:24 pm
gan no vidusskolas, gan universitātes atceros pasniedzējus (vai "mācībspēkus"? :), kuri bieži bija apvainojušies, tomēr bija arī daži, kuriem kaut kā izdevās saglabāt mierīgu, atvērtu un "piedodošu" attieksmi pret visiem (tādu gan bija diezgan pamaz)
(Reply) (Link)
Nyamo[info]nyamo on March 12th, 2015 - 10:20 am
Bet tu arī esi cilvēks. An evolving human, nevis supersterila būtne. Tu drīksti būt īdzīga, tikai tavas neapmierinātības cēlonis varbūt jācenšas strukturāli/saprotami paskaidrot arī mazajiem cilvēkiem.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on March 12th, 2015 - 12:18 pm
mh! es principā arī vienmēr cenšos viņus informēt un tā, līdz šim vnk nekad nebija gadījies, ka tas tik.reāli izpaužas;

bet tad vienkārši sāku domāt par to,ka man no skolas nav nevienas atmiņas,kur skolotājs būtu kaut kā tā darījis - un tā kā man tas liekas baigi svarīgi, nokomunicēt tās lietas, tad es sāku šaubīties jo sevišķi, vai gadījumā kļūda nav tajā,ka man vispār ir kaut kas komunicējams

11.klase gan arī nav baigi mazi cilvēki :D
(Reply) (Parent) (Link)