-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2014-03-31 11:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
lidmašīna lido (spēle)
šis konkrēti būs interesanti tikai mazu bērnu vecākiem un arī visticamāk tikai daļai, bet. mēs nejauši atklājām vienu spēli
A. to izdomāja jau sen, bet es samērā nesen to mazliet modificēju un tagad, to spēlējot: tiek jauki pavadīts laiks divatā ar bērnu, bērns iemācās virzienus, tiek trenēts bēŗna vestibulārais aparāts un tiek trenētas vecāka rokas. spēle saucas "lidmašīna".
tātad, jāapguļas uz muguras, jāpaņem bērns izstieptās uz augšu rokās, plaukstas ap bērna krūšu kurvi vai kā nu ērti gan bērnam, gan pašam, lai bērns ir paralēli vecākam gaisā, ar seju pret seju. un spēle var sākties. lidmašīna, saprotams, ir bērns. "lidmašīna lido uz augšu, lidmasīna lido uz leju" (atkārtot, kamēr apnīk),"lidmasīna lido pa labi, lidmašīna lido pa kreisi" (atkal atkārtojam un mijam ar iepriekšējo un nākošo kamēr apnīk/nogurst rokas), "lidmašīna lido uz priekšu, lidmašīna lido atpakaļ" (viss tas pats, mijam un atkārtojam), beigās "lidmasīna piezemējas un tiek samīļota".
to pašu var darīt sēžot ar bērnu, kamēr tas ir klēpī, bet tad sanāk tikai pa labi/pa kreisi un uz priekšu/atpakaļ un rokas netiek nodarbinātas. šādi to izdomāja A. rezultātā mazā jau kādu laiku diezgan labi zina "pa labi un pa kreisi" un ejot pa ielu ir samērā viegli vadāma "ar balsi" (kamēr neizdomā, ka negrib tāda būt).
sākt droši vien var no kāda gada, es nezinu. varbūt ātrāk, bet neesmu droša, bērnam ir kārtīgi jāmāk turēt rumpis horizontāli, kamēr viņu šādā veidā tur (ja runa iet par manu versiju, A. versijā pietiek ka bērns māk sēdēt).

gan jau ka esam atklājuši kārtējo divriteni, bet ja nu kādam noder.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?