es varu pastāstīt tagad :D
kartupeļu-ķimeņu biezzupa. galīgi šķidra, uz 800g kartupeļu 2l ūdens. rezultātā viņa ir pavisam savādāka "kā mūsdienās" un garša ir neierasta, bet laba.
skābo kāpostu-gaļas sacepums. tajā kārtām kārto vārītus kartupeļus grieztus ripiņās, skābos kāpostus, kas sasautēti ar sīpoliem un ceptu malto cūkgaļu, visu pārlej ar krējuma mērci un cep krāsnī
dedzinātā cukura krēms. faktiski uzputots saldais krējums sajaukts ar pašķaidītu dedzināto cukuru un želatīnu, pārbērts ar riekstiem un pārliets ar vēl pašķaidītu dedzināto cukuru. šo es ļoti gribēju uztaisīt un viņš mani pārsteidza, pats krēms ir diezgan sviestains (naturāli, garšo pēc sviesta :D), bet pieliekot riekstus un mērci ir superīgi.
konkursā piedālījās (un zaudēja) vistas ķidu zupa (pie galvām/kakliem/spārniem/kunģiem klāt izvāra veselus burkānus un selerijas, tad visu izņem, buljonu sabiezina, atgriež visu kubiņos un pieliek svaigus ābolus kubiņos) un sālītās skābētās cūku sirdis.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: