-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2014-03-06 11:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par sportošanu
vakar aptvēru, ka es, šķiet, samērā daudz nodarbojos ar fiziskām aktivitātēm. īpaši, salīdzinot ar sevi pirms, nezinu, gada, diviem, pieciem un arī desmit, salīdzinot ar sevi jebkad. sanāk vismaz 3h nedēļā. citreiz līdz 6.
- 2-3 reizes nedēļā fitnesjoga (1h katra). un urā, man beidzot, BEIDZOT sāk pastiepties saites, ne visas un ne ļoti, bet tomēr, uz to bija jāgaida pilni 3 mēneši, agrāk likās, ka tādas lietas notiek ātrāk, bet nekā. varbūt pie vainas vecums. vakar jogā varēju pieskārties ar galvu ceļiem. pēdejoreiz es to esmu paveikusi tā ap 18 gadu vecumu.
- 1 reizi nedēļā, trešdienās, pēc jogas palieku uz aerobiku (arī 1h). vienmēr licies, ka aerobika ir kaut kas no astoņdesmitajiem un man nepiemērots, bēēt. tur iegūstu slodzi tām vietām, kurām tas visvairāk nepieciešams - rokām un vēderam + vēl kardio un forša stiepšanās beigās.
- 2-3 (pagaidām drīzāk divas, bet ļoti ceru tikt līdz 3) skriešana. kur, pēc ziemas pārtraukuma, niekojos ar ĻOTI mazām distancēm (ap 2,5km), bet tas nekas, tagad pamazām ceru kāpināt tempu, distances lai nāk vēlāk. gribas cerēt, ka nu jau ķermenis tam būtu gatavs. un man arī beidzot ir "pareizie" apavi skriešanai.
- 3-4 (un 4 atkal ir vēlamais nevis reālais) vēderpreses vingrojumi stāvus, tā ap pusstundu reize. šim un/vai skriešanai klāt parasti cenšos pielikt arī kādu stiepšanos, bet tas mēdz izkrist.
- reizi pa reizei paņemu kādu jogas video vai vienkārši kādu asanu sekvenci, bet ar šito arī diezgan daudz slinkoju, vajadzētu saņemties to darīt biežāk, gribu, ļoti gribu tikt pie elastīgākām saitēm.
- ā, pēc jogām (kad nav aerobika) parasti palieku vēl uz kādām 20 min sporta zālē un papildu vingrinājumus presei un rokām/pleciem uz trenažieriem. sākumā man no tiem bija tik ļoti bail. kādu mēnesi vispār neuzdrošinājos tiem tuvoties :D

par "kādēļ". es vienmēr esmu bijusi staigātājs. vienu brīdi ik dienu nostaigāju tā ap 5-8km. tad tas vienā brīdī beidzās (sakarā ar bērna pieaugšanu saistīto dzīvesveida maiņu) un ķermenis sāka pieprasīt kustību. rudenī sāku ar skriešanu, ziemā pārejot uz sporta zāli. bet tur ļoti ātri izrādījās, ka skriešana uz celiņa man absolūti riebjas. līdz ar to skriešana ir kardio slodze, bet joga/aerobika nosedz muskuļgrupu un saišu izvingrināšānos.

sekojoši jābrīnās tikai par to, kādeļ es joprojām esmu tik kusla un tizla :D vienmēr licies "nodarbojies ar sportu, esi labā formā". pagaidām šī formula diezko nestrādā. bet ceru, ka arī tam ir vajadzīgs laiks. ilgāks, nekā man šķita.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?