Zetinja Tresor ([info]zetinja) rakstīja,
Nu man te no malas vērojot izskatās, ka ir gana daudz cibiņu ar ilūziju par to, ka ciba ir kaut kā atdalīta no pārējā interneta ar kaut kādu maģisku aizsargvalni.

Skarbā realitāte ir tāda ir tāda, kāda tā ir. Internetā viss, kas nav aiz paroles ir publisks un ir jārēķinās, ka to var redzēt jebkurš, ne tikai tie, kurus tu vēlies. Šis ir viens gadījums, kur autors pamanīja, ka uz viņa rakstīto ir publicēta saite, bet noteikti ir gana daudz gadījumu, kas ir palikuši nepamanīti. Un to ir vērts ņemt vērā visiem, kas tic elfiem, fejām un publisku cibas ierakstu privātumam.

Viņi iedomājas, ka ir kkāds "nerakstīts cibiņu goda kodekss", kas cibu izceļ no pārējā interneta un pēkšņi padara lietas, kas visā citā tīmeklī ir ok, normālas un bieži vien pat vēlamas (jo kādēļ gan publiski kko rakstīt, ja nevēlies lai to redz pēc iespējas vairāk cilvēku?), neētiskas cibas ietvaros. Tikpat labi šādu saiti uz jebkuru cibas publisko ierakstu var ievietot nevis cits cibiņš, bet gan žurnālists vai kāda cita persona, kas noteikti nekādā veidā nevar zināt cibas "nerakstītos likumus" un būtu šo te ierakstu vnk sagooglējis.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?