Zetinja Tresor ([info]zetinja) rakstīja,
Nepopulārs viedoklis par 2. punktu:

Internetā publicēt saiti uz jebkuru _publisku_ ierakstu ir OK.
Pārpublicēt kāda cita rakstītu tekstu citā vietnē bez atsauces nav OK.

Ja anniņa youtubē ieliek publiski pieejamu video, kur viņa ir nofilmējusi savu pliko dibenu, tad anniņai nav pamatojuma sašust, ka saites uz šo video vēja ātrumā aplido visu pasauli. Anniņai būtu pamats sašust, ja šis video tiktu fiziski nokopēts un ievietots kādā pornogrāfiska rakstura lapā, bet kamēr šis video atrodas tur, kur anniņa pati viņu publiski ir nolikusi, tikmēr neviens neko nav pārkāpis.

Lai vai kā dažiem negribas to atzīt, bet arī ciba ir publiska un ir pieejama jebkuram. Cibu naski indeksē google un visi cibas publiskie ieraksti ir tajā atrodami pēc attiecīgajiem atslēgvārdiem. Pieļauju, ka tas ieraksts, kas ir visa šitā trača cēlonis, ir pieejams pat google saglabātajās kopijās un webarhīvā.

Ja tu negribi, lai tevis rakstīto citi redz - tad neraksti, vai liec zem atslēgas. Par savu bazaru/rīcību ir jāatbild. Punkts.

Un ari bērniem šo te kā mantru jāmāca jau no brīža, kad tiem parādās pirmais lietotājvārds dajebkur, jo no šādas domāšanas, ka publiskajā interneta telpā ir vietas, kas ir nerakstīti privātas, rodas situācijas ar noklīdušām tīņu kailbildēm spalvainu onkuļu datoros, apkaunojošām bildēm/tekstiem, ko ierauga darbavietā utt situācijām, kas reāli cilvēkam var visu dzīvi sabojāt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?