Zelta zutis -

About  

Previous Entry 30. Dec 2014 @ 12:26 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 30. Decembris 2014 - 13:10
(Link)
Tikko uz balkona saplūcu vērmeles un pagatavoju tēju.NAV rūgta! Visu vasaru, kad gatavoju un dzēru, bija rūgta. Tagad nav. Smarža un garša ir it kā vērmeļu, bet bez rūgtuma ar tādu kā īpatnēju saldumu. Es tagad nesaprotu, vai man garšo vai nē, vai jāmeklē vasarā sagrieztais un sažāvētais, kas točna ir rūgts.
[User Picture Icon]
From:[info]extranjero
Date: 30. Decembris 2014 - 14:33
(Link)
Hmm, varētu būt, ka tas rūgtums parādās tikai izžāvējot.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 30. Decembris 2014 - 14:50
(Link)
Nē, vasara arī plūcu svaigas lapas un tēja sanāca rūgta.
[User Picture Icon]
From:[info]dumshputns
Date: 30. Decembris 2014 - 16:30
(Link)
Sals, tāpat kā pīlādžiem, neitralizējis kādas vielas?
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 30. Decembris 2014 - 19:49
(Link)
Iespējams.
[User Picture Icon]
From:[info]vilibaldis
Date: 30. Decembris 2014 - 17:14
(Link)
varbūt tāpat kā pīlādžiem, aukstumā rūgtums transformējas cukuros
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 30. Decembris 2014 - 19:52
(Link)
Nu lai lapas nesasaltu, augi šūnsulā palielina ogļhidrātu daudzumu. Bet attiecībā uz vērmeli tik krasa garšu atšķirība man ir pamatīgs pārsteigums.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba