|
| 30. Dec 2014 @ 12:26 |
---|
No rubrikas - uzzinu pēdējais.
Izrādās, ka vērmeles NAV rūgtas! |
Pašas vērmeles neesmu garšojis, bet vērmeļu tēja gan ir šausmīgi rūgta.
Tikko uz balkona saplūcu vērmeles un pagatavoju tēju.NAV rūgta! Visu vasaru, kad gatavoju un dzēru, bija rūgta. Tagad nav. Smarža un garša ir it kā vērmeļu, bet bez rūgtuma ar tādu kā īpatnēju saldumu. Es tagad nesaprotu, vai man garšo vai nē, vai jāmeklē vasarā sagrieztais un sažāvētais, kas točna ir rūgts.
Hmm, varētu būt, ka tas rūgtums parādās tikai izžāvējot.
Nē, vasara arī plūcu svaigas lapas un tēja sanāca rūgta.
Sals, tāpat kā pīlādžiem, neitralizējis kādas vielas?
varbūt tāpat kā pīlādžiem, aukstumā rūgtums transformējas cukuros
Nu lai lapas nesasaltu, augi šūnsulā palielina ogļhidrātu daudzumu. Bet attiecībā uz vērmeli tik krasa garšu atšķirība man ir pamatīgs pārsteigums.
|
|
Top of Page |
Powered by Sviesta Ciba |