ratatoska ([info]ratatoska) rakstīja,
@ 2019-08-14 11:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Visa tā ņemšanās ar sukulentiem manī ir modinājusi pilnīgi jauna līmeņa filosofēšanu. Par to, kā laba dzīve dažus nogalina un kā citi spēj vairoties tikai pilnīgā sausumā un badā, un kā bērnu lutināšana un saudzēšana viņus sapūdē. Esmu uzzinājusi, kā ir izvietots katrs mājas logs attiecībā pret debespusēm. Esmu šokā par to, ka, izrādās, pēcpusdienas saule ir nāvējoša, bet rīta saule - saudzīgāka (man šķiet, par iedegumu parasti runā pretēji, bet es par to neko nezinu, es iedegu pie datora). 
Esmu vārījusi granti, cepusi smiltis un urbusi/ar naglu situsi caurumus māla traukos. Varu uz tausti noteikt augsnes piemērotību. Esmu ļoti ieinteresējusies par minerāliem, akmeņiem, smilšu raupjumu. Esmu pētījusi, kas ir perlīts, keramzīta zirņi un pumeks. Esmu atsākusi pētīt latīņu nosaukumus un analizēt sugu un šķirņu nosaukumu veidošanu latīņu valodā. Caur nosaukumiem esmu ieinteresējusies par vēsturi, ģeogrāfiju, ceļošanu. Man radušies jauni sapņi, aizbraukt uz Āfrikas tuksnešiem, uz Meksiku, uz vietām, kur dabā aug litopi un eševerijas. 
Esmu izdarījusi to, ko zvērēju nekad nedarīt - pasūtījusi sēklas aliexpress. Pilnas feisbuka dārzkopju grupas ar eksperimentiem. Es pasūtīju absolūtus zilus brīnumus par 10 centiem paciņā, kopumā 13 dažāda veida sukulentus, un vakar pastkastē tika iemesta paciņa ar 13 maziem plastmasas maisiņiem, no kuriem astoņos stabili ir magoņu sēklas, pat visa burbuļplēve ož pēc magonēm. Trīs citās paciņās ir kaut kādas citas sēklas, pēc skata nevaru pateikt, kādas, bet noteikti ne sukulentu. Visdrīzāk kaut kādas pelargonijas. Vēl ir divas paciņas, kurās, izskatās ir tēja ar smiltīm un gružiem. Tad ir viena maza paciņa ar kaut kādām dzeltenīgi oranžām sēkliņām un zīmīti "please like 5 stars, a gift from us - rose seeds". Īsti nezinu, ko tagad darīt, jo skaidrs, ka tie visi ir āra augi, kurus nedrīkst ievazāt mūsu dabā un kuri diez vai paspēs izaugt līdz stadijai, kurā es varētu noteikt šķirni (vai pat sugu). Gaidīt līdz pavasarim arī šķiet bezjēdzīgi - ja nu pēkšņi pilnīgas nejaušības rezultātā es dabūtu reālus sukulentus, ko var audzēt telpās vai pat šo "extremely rare" brīnumu (es vispār neticu, ka tas ir īsts, nekur neatrodu normālu informāciju, izņemot to, ka gan ebay, gan ali, gan amazon reklāmās figurē vārdi "ass flower").


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?