sezdienas vakara cepetis (c) jim |
[Feb. 26th, 2011|11:41 pm] |
|
|
|
Comments: |
| From: | tvarj |
Date: | February 26th, 2011 - 11:54 pm |
---|
| | | (Link) |
|
es tikai gribēju piebilst, ka manuprāt ir arī atšķirība ēdiena un produktu uzglabāšānas ilgumā. ne par konkrēti pieminētajām lietām, bet, ja mums (rīdziniekiem) sagribas kaut ko atšķirīgu, mēs aizejam uz veikalu un nopērkam tajā pašā dienā. savukārt laukos, kur iepirkties brauc reizi, piemēram, nedēļā, dod priekšroku "ilspēlējošākiem" produktiem. viens no iemesliem, kāpēc tādi jaunievedumi tiek uzskatīti ar lielām aizdomām, jo var sanākt naudas mešana vējā :)
varu piekrist, bet man tomēr šķiet, ka tradīcija spēlē stipri lielāku lomu. mēs arī lietojam ļooti daudz konservētu produktu - piemēram, lai uztaisītu dālu, vajag dažas konservbundžas un sauju lēcu un varbūt šķipsnu kinzas saldētavā (var iztikt arī bez). turklāt pie iespējas iepērkamies tirgū reizi nedēļā un tajā pašā dienā piepērkam arī veikala produktus klāt. mans points ir par to, ka tas cilvēks drīzāk nav ēdis olīves ne jau tāpēc, ka nevar atļauties nopirkt, bet tāpēc, ka tāda produkta vienkārši nav viņa radarā, nereģistrējas un viss. ir diezgan viegli nemēģināt neko jaunu, un pie tā pierod. | |