ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2004-07-27 09:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par skribentiem
Es nevaru, ja prosto taščus... Šad tad liekas, ka mūsdienu žurnālistikā visiem viss ir pohuj, saskribelē vajadzīgo zīmju skaitu, saņem honi un gudri diršot par būtisko piemaujies augstākās sabiedrības rautā. Man skolā mācīja – uzrakstīji cipariņu referātā- atsauci. Uzrakstīji komentāru par cipariņiem – atsauci, pagrābi cipariņus no gaisa, vai pieņemsim tikai no viena avota, nevis no visiem iespējamajiem – coberis. Nu vo, tādu coberi var iešķiebt lielai daļai mūsu dārgo skribentu, kuri sevi lepni dēvē par žurnālistiem un sapņojot par pulicera prēmiju naktīs nopludina sēklu.
Jidritvai micīt, ir taču jārespektē savs lasītājs, viņa laiks un garastāvoklis, savādāk lasītājs būs bēdīgs, nepirks avīzīti, nevērs vaļā portāliņu, necels reitingus un avīžele nosprāgs badā. Reiz piesmakušā lokālā, kur dārdēja skaļa mūzika, triepjot trīslatīgus kokteilīšus iepazinos ar vienu jauku būtni. Kā jau tas nereti gadās starp sievieti un vīrieti pēc pieciem kokteiļiem sarunas ievirzījās par seksu, kā rezultātā jaukā būtne izrādās tāda un tāda sieviešu žurnāliņa redaktore, kura man piedāvā savu vjūvpointu par sievietēm un vīriešiem publicēt viņas žurnālītī, sak būs tev jenotiņ sava sleja, varēsi pļūtīt uz nebēdu, gluži kā Dačka.
No rīta cīnoties ar kaķu piečurāto muti apdomāju šito štelli, aprunājos ar pazīstamiem skribentiem, nu i nonācu pie secinājuma, ka labāk pļūtīt sviesta cibā, nevis ar saviem imbacilajiem tekstiem nogremdēt vai vismaz sapurgāt jauku mājsaimnieču žurnāliņu.
Nu vo, apdzēsu sevī skribentu, un mierīgi dzīvoju nost, un šodien, paveru delfus, tāds analītisks raksts par drukātajiem medijiem, ka aš dirst gribas, nu kur var tik tups būt, ekhhh. Lasot šitādus raksteļus liekas, ka es varētu rakstīt ne tikai draņķa raksteļus par sieviešu un vīriešu peripeitijām, bet arī tik pat mierīgi analizēt Tokijas biržas ekonomiskos rādītājus.

Nu un te arī pati tufta


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]viestards
2004-07-27 09:46 (saite)
tev pārāk augsts paškritikas līmenis ;)
Nauda taču nesmird, kaut ko uzklabinātu, tāpat kā Cūkšāne, un varētu veidot lielākas investīcijas alos.A par ko tā tufta ir un kāds ir autora vēstījums, tā arī nesapratu ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2004-07-27 09:53 (saite)
Nu re, tā ir tik liela tufta, ka cilvēkiem pat nav skaidrs, ko tas muļķis ir vēlējies pateikt, "delfi versijas". pridurki. ai..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2004-07-27 10:10 (saite)
Tas tak nav žurnālista raksts, bet PR-ista reklāmraksts ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2004-07-27 10:13 (saite)
Jo bēdīgāk, ja Delfi tādus ņem pretī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2004-07-27 10:13 (saite)
Viņi diezgan bieži publicē reklāmrakstus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dormeo
2004-07-27 11:13 (saite)
tu gan esi garšīgs

(Atbildēt uz šo)


[info]badlaks
2004-07-27 18:51 (saite)
mēsli ir tas, ka Latvijas presē kā šķira neeksistē tāda lieta ka kvalitatīva analīze.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?