Позитивный человек ([info]hmmm) rakstīja,
Korektu līgumu vajag, kā arī striktu nosacījumu, ja kārtējo maksājumu kavē vairāk par X dienām, tad bez ierunām izvācas pēc pirmā mutiskā pieprasījuma, teiksim, 3 darba dienu laikā. Plus sagatavo šablonu brīdinājumu par nodošanu tiesai vai uz parāda piedziņu, ja neveiks maksājumu likumā noteikto 28 dienu laikā (7 dienas paredzētas ziņas aiziešanai līdz īrniekam un vēl 21 iebildumu izteikšanai vai parāda apstrīdēšanai no parādnieka puses, tāpēc kopā 28 salasās). Iesniedz pret parakstu par saņemšanu (uz kopijas) klātienē, vai nosūti ierakstītā vēstulē uz īrnieka deklarēto adresi, lai vari vēlāk iedot tiesā un tad tiesu izpildītājiem piedzīsānai kopā ar procentiem, tiesas izdevumiem un jurista izdevumiem (ja tam uzticēsi veikt šo darbu).

Ja nevari būt uz vietas un kontrolēt lietas klātienē, tad norunā, lai visus komunālos lai maksā Tev ik mēnesi un Tu pati tālāk apmaksāsi - no RNP takš epastā saņem aprēķinu, ko vari pārsūtīt īrniekam, lai redz īsto summu, kas jāpieliek īres maksai. Tas pats ar elektrību un gāzi. Īrnieki lai Tev ik mēnesi atkal iesniedz tikai skaitītāju rādījumus līdz noteiktam datumam. Tā vari mazināt risku un kontrolēt, kad šiem iestājas naudas aptrūkums. Vismaz reizi pusgadā rādītājus jānočeko, vai šie kaut ko nav nošmaukuši un nedeklarē par maz.

Un protams, izīrē ar līgumu, lai vari oficiāli tiesāties, drauudēt, u/c/ pretenzijas izteikt, ja sanāk strīds vai nemaksā. Samaksā vienreiz juristam EUR 100 par palīdzību līguma salikšanā un palūdz skaidru instrukciju, kā juridiski korekti īstenot brīdināšanu par parādu un pēcāko iespējamo tiesvedību (kur iekļauj jurista izmaksas klāt parādam ar procentiem), bet toties jutīsies mierīgāk.

Izīrēšana ir bizness, kur procesi jāsakārto. Tad arī vieglāk būs īrniekus menedžēt un mazāka varbūtība, ka tevi čakarēs. Par līguma bardzību nebaidies - ja īrnieki negribēs tādu parakstīt, tad ir skaidrs, ka būs problēmas un tev tādus īrniekus nemaz nevajag.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?