rabarbermaize ([info]rabarbermaize) rakstīja,
@ 2016-06-21 20:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pazust Latgalē.
1.Diena
No rīta paverot acis un ieslēdzot savu dzirdi, sapratu ka vētra plosās joprojām. Neliela kavēšanās, pilna mašīna ar mantām un dodamies tālēs zilajās. Plānā nokļūšana līdz mazam lauku miestam, kur mums jāsatiek draugi. Veiksmīgi nokļuvušas galā, pievēršamies pilnīgai atvaļinājuma baudīšanai. Cepam gaļiņas, brienam uz mežu lasīt meža zemenītes, lēkājam ar batutu, izbraucam ar ričukiem pablandīties pa pamesto skolu, ejam pirtiņā un notestējam tikko slauktu pienu, kad tas viss ir izdarīts, tad dodamies Dabas koncertzāli, pa ceļam uzkāpjot Teiču purva skatu tornī. Idille sēdēt dūmakā, zālītē dažnedažādi vizualizētu sikspārņu ielenkumā. viss labais reiz beidzas. Dodamies mājup uz mazo ciemu, kur mēs ērti iekārtojamies oranžērijā uz naktsguļu.
2.diena.
Paverot acis, virs stikla griestiem tu ieraugi dzidri zilas debesis. Gar stūriem karājās vīnogu ķekari, kas gaida nogatavošanos un pa vidu tam visam ir kaķis, kas laiski vārtās saulītē. Galvā doma, ka šai noteikti jābūt vēl vienai lieliskai dienai un tā arī ir. Pēc brokastu biezpiena plācenīšu notiesāšanas, dāmas nolēma, ka ir jāiet makšķerēt. Sacīts-darīts! Sarokam sliekas, pīcku makšķere rokā un ejam uz dīķi. Pēc 2min neveiksmīgas roku iemēģināšanas, viss tomēr izdodas un ātri saprotam kā tā lieta darāma. Tā kā līdzesošās dāmas pagadījušās tādas mīkstsirdīgākas, tad man tiek smukie darbi- slieku uzāķēšana un āķa izņemšana no noķertajām zivīm. Noķērām 18 zivteles. Problēma gan nav noķert, bet tajā, kur viņas pēc tam likt. Meitenes saņēma drosmi un iztīrīja zivis. Vīrietis tika pielikts pie plīts- šajā gadījumā pie oglēm un lapām, jo tā mēs šīs zivis kūpinājām. Pēc varoņdarba, protams čiliņš dārzā un drīz jau jādodas tālāk piedzīvojumos. Ceļš mūs ved caur dīvainu nosaukumu miestiem uz Varakļāniem, Viļāniem, Maltu..tālāko ceļojuma punktu- Dagdu, pēc kuras apskates aizved mūs līdz pat Velnezeram, kur netālu ir mūsu naktsmītne. Viss forši, līdz naktī apkārt sāk krakšķēt zari un meža skaņas kļūst baisas.
3.diena
Ap 5:00 no rīta pāri ezeram atpeld kaitinoši skaļas motorzāģu skaņas. Meža cilvēciņi ir aktīvi sākuši pirmdienu, nepadomājot, ka netālu kāds cenšas baidīt atvaļinājumu. Pāris stundas puscaurā miegā lavierējot starp motorzāģiem un saldiem sapņiem, ceļamies un atklājam, ka nakts Čupakabra ir apgaruzis uz galda atstāto sveci un aiznesis to pāris metrus tālāk. Citi postījumi netiek novēroti. Šodien apskatam Krāslavu, paēdam pusdienas Ēdamnamā, kur zāles otrā galā notiek bēru mielasts, un dodamies caur Daugavas lokiem uz Daugavpili, kur ir trešās dienas naktsmājas. Pārsēžamies citā mašīnā (jau tik daudz nobraukts, ka vairs neiebilstu pret dīvaino bmw šofera braukšanas stilu) un mūs izved ekskursijā pa Daugavpils rajoniem, Sventi, ezeriem, kalniem un laižam uz dāču, kur atkal piknikojam, krāsojam mālu podus un lietus skaņas iekļauti, sēžot zem nojumes cilājam dažādas globālas domas. Šī ir pirmā reize, visa ceļojuma laikā, kad līst. Vakarā atgriežamies Dugavpilī un beidzam dienu. Sapnī turpinu braukt ar mašīnu.
4.diena
Rītu sākam ar šefpavāra gatavotu līdaku un videoreportāžām par to ķeršanu. Vēlāk seko Daugavpils tirgus būdiņas iekārtošana, princeškleitu apčamdīšana un kurpju izvietošana. Kad esam beigušas iejusties tirgus darboņu ādā, tad dodamies pastaigā pa pilsētas centru, iepērkam visas konfektes, kam ir dīvainākās etiķetes, un laižam uz Rotko baudīt kaut ko, kas nav daba, mežs vai pilskalns. Izstaigājušas cietoksni krustu šķērsu, dodamies tālāk uz Nīcgali, kur jāuzkāpj 12t.g. senā akmens milzī. Šī protams tiek atzīta par piknikam piemērotu vietu. Tālāk jau parādās pelēkie debeši un dodamies uz Rīgu. Sākām ceļojumu ar vētru, beidzām ar plūdiem.

Ilgāk par mirkli- nekas nespēj būt. Un vairāk par mirkli, mums neiegūt. /I.Ziedonis/


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?