Mon, Sep. 1st, 2014, 08:57 pm
nejauši pārvācos

Bāc, izrādās, ka esmu atkal pārvācies. (Sveiciens jaunajā gadā, starp citu!)

Kārtoju es te pēdējā laikā visādas padarīšanas, līdz vienā brīdī kādā e-valsts pakalpojumu portālā pamanu, ka mana adrese norādīta citādāk, dzīvokļa numurs nevis 1A, bet gan 2. Pirmajā reizē nepievēršu uzmanību, otrajā reizē ignorēju, trešajā reizē sāku domāt, ka kaut kas nav lāga. Ielogojos eesti.ee, lai paskatītos datus par sevi — jā, pirms gada, kad pārvācos uz šo māju, es savām tuklajām rociņām esmu iesniedzis pareizu adreses deklarāciju, bet tagad turpat eesti.ee stāv rakstīts dzīvokļa numurs 2. Brīdi padomāju, gribēju jau taisīt jaunu iesniegumu, lai labo atpakaļ, bet tad iedomājos piezvanīt manas dzīvesvietas īpašniecei.

Piezvanīju, parunājos par dzīvi, tā un šitā, pārējās divas ģimenes, kas apdzīvo šo māju, esot savas attiecīgās daļas pārdevušas (to, ka viņi visi gandrīz vienlaikus izvācās ārā, to es pats savām ačtelēm novēroju pārnedēļas atpakaļ), bet pie reizes arī esot tagad tā, ka dzīvokļa numurs vairs nevarot būt ciparu un burtu kombinācija, tagad esot automātiski tas tapis par 2. dzīvokli.

Sīkums, bet nepatīkami. Nepietiek jau ar to, ka iepriekš te mēdza būt ķeza ar pasta sūtījumu pareizu piegādi, tagad vēl šitā. Bet principā tagad jāmaina dati visur pa labi un pa kreisi, divās valstīs, visādās bankās un iestādēs... #firstworldproblems

Mon, Sep. 1st, 2014, 10:47 pm
[info]zvirbuleens

Es nezinu, kā tur pie jums Igaunijā... :) bet Latvijā pie manas pārvākšanās nevienu banku un privāto iestādi pilnīgi neinteresēja, kāda ir mana pie viņiem atzīmētā un kāda faktiskā vai oficiālā adrese. (Viņi nekad neko noderīgu nesūta pa pastu, izņēmums ir Nordea ar savām kodu kartēm.) Gada laikā pakāpeniski elektroniski nomainīju adresi laikam jau visur. Pilnīgi nekādu apkalpošanas problēmu nebija.

Mon, Sep. 1st, 2014, 11:05 pm
[info]pzrk

Man īsti nav nojausmas, kas tiek sūtīts uz kādām manām vecajām adresēm, bet vispār es kopš krīzes laikiem esmu izgājis uz taktiku, ka attiecībās ar bankām un iestādēm esmu pārspīlēti pretīmnākošs tādos salīdzinoši sīkumos, lai vieglāk panākt man labvēlīgu attieksmi.

Bet, ja iz dzīves, vēl salīdzinoši nesen ir gadījies, ka arī praktisks labums rodas no tā, ka institūcijas zina, kur mani meklēt.