Sun, May. 19th, 2013, 09:09 am
[info]kautskis

Kāpēc tu par sevi raksti trešajā personā? Man tā liekas ļoti Šleseriska iezīme (tikai pateicoties Šlesera mugurkaulam, lidostā notiek attīstība, blablabla).

Un, jā, arī ceļš no Valmieras uz Rīgu tevi priecēs ar vairākiem dzīvespriecīgiem pauguriem. Pirmais būs uzreiz pēc Valmieras robežas, vēl pirms Kocēniem. Pēc tam tevi patīkami iepriecinās Rubene, bet tad, kad tu ieraudzīsi, kur tev jātiek augšā Plācī, iespējams, tu sagribēsi mirt.

Gar ceļu visu laiku ir ēstuves un benzīntanki (un ar "visu laiku" es, protams, domāju "ik pa kādiem divdesmit-trīsdesmit kilometriem".) Pirmā ēstuve ir Rubenē, bet tad tu pats sevi necienīsi, ja jau Rubenē metīsies malā stumt sejā. Pēc tam ir Straupē, tūliņ aiz Plāča, aptuveni tikpat tālu, kā no Tartu līdz Otepei. Tur ir viena ēstuve Lukoilā, kas nav košer, un tāda dzeltāna mājele ar drusciņ padebilu izkārtni, kur rūķis tur kliņģeri un aicina uz Kafejnīcu -- tā ir īstā. Vēl Straupē ir veikals un kaut kāds lauku brīnumu veikaliņš. Tad ne uz ko nenākas cerēt nākamos 25km līdz Raganai, kur savukārt arī ir veikals un iestāde ar nosaukumu "Raganas ķēķis", nu tāds nepretenciozs ceļmalas Lidiņš. Drusciņ tālāk (pēc vēl viena ļoti dzīvespriecīga paugura) ir Murjāņi un Rāmkalni, kas ir tāds pretenciozs ceļmalas Lidiņš ar ekošmeko veikalu blakām un pretenzijām uz dizainu -- vispār tīri glīši iekārtots, ja izvēle ir starp Raganu un šo te, es drīzāk ieteiktu šo te. Turklāt tā ir vieta, kur -- kā ēstuve labprāt atgādina -- filmā "Diupacmit pavasara mirkļi" Štirlics piestāja nosnausties pa ceļam uz Berlīni. Tad tā dzīvespriecīgi varam turpināt līdz Vangažiem (dzīvespriecīgi tādēļ, ka pēc Sēnītes glaunā vairāklīmeņu ceļu mezgla nekādi pārlieku skarbi pauguri vairs nav gaidāmi), kur ir alus darītava "Brālis", ar viņu nesaistīts, bet liels krogs "Pie Brāļa" un ar viņu saistīta būda, kur agrāk tirgoja naglas, bet tagad tirgo alu, un, kā stāsta leģendas un zinātāji, grupveida seksa cienītāju pirts, bet sarīkojumu grafiku tik tiešām nepateikšu (ja interesē, varu apjautāties zinātājiem). Un tad jau atliek tik mīties uz priekšu, pēc kādiem 20km jau būs Berģi, kur tu vari iegāzties Statoilā (ja esi neparasti rijīgs vai Vangažos esi iztērējis neparasti daudz enerģijas). Pēc tam Juglā ir tramvajs, Makdonalds, bārs Aleks veikalā Tallina, kur piestāt uz uzvaras lāsi, un pavisam glauns veloceliņš, kas tevi var aizvest tālāk.

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.