Fri, Nov. 25th, 2011, 11:48 pm
[info]kautskis

Lūk, un še viņi jo spēcīgi šauj greizi.

Igauņi uzvedas kā trešklasnieks, ar kuŗu drusciņ aprunājas piektklasnieki, un viņš piepeši sajūtas Tik Visvarens, ka ar citiem trešklasniekiem ij runāt vairs negrib. Bet velti, dārgie draugi, velti. Kad vajadzēs norakstīt matemātikā mājasdarbu, pie kā tu vērsīsies -- pie saviem jaunuzmeklētajiem piektās klases drauģeļiem vai pie saviem nicinātajiem klasesbiedriem? Vēl vairāk -- ja briedīs mahačs ar trešo cē, kas ies palīgā -- tavi klasesbiedri vai piektklasnieki, kuŗiem tu esi tikai kaut kāds sīcis?

Tāpat ir ar Skandināviju (vispār Ziemeļvalstīm, jo igauņi pirmām un galvenām kārtām brāļojas ar suomiem) un igauņiem. Skandināviem viņi ir un paliek sīkie trešklasnieki, kam brīžam var pārdot košļenes un no kuŗiem šad tad var nopirkt viņu foršo metāla lineālu vai jaunos krāsu zīmuļus. Katrā ziņā viņi neuztveŗ igauņus kā sev līdzīgus.

Savukārt -- un še ir liela atšķirība -- latvieši uztveŗ gan. Un to nu igauņiem der ielāgot uz visiem laikiem -- vislabākās, ilglaicīgākās un ciešākās draudzības var uzbūvēt tieši ar tiem, kas ar tevi sēž vienā laivā. Jo jums ir vienotas intereses, kuŗas jums abiem vieglāk sasniegt sadarbojoties. Un tieši abpusējs izdevīgums vairāk kā jebkas cits veicina vēlmi draudzēties.

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.