Thu, Aug. 25th, 2011, 12:05 am
Vai rīts būs gudrāks par vakaru?

No Valmieras līdz Rīgai atvedu divus jaunus igauņus, kas ar stopiem dodas uz Spāniju, bet Latvijā esot pirmo reizi (vismaz viens no viņiem). Pa ceļam man radās ideja, ko viņiem arī izstāstīju un kam viņi pēc neliela apdomāšanās laika arī piekrita, tad nu izsēdināju viņus piemājas pagalmā un atvēlēju dārzā pleķīti teltij (iekšā man te nav vietas, pat ne uz grīdas, atvečaju).

Šamie bija 2 h nosēdējuši ceļa malā tur pie Valmieras, un, tā kā jau sāka krēslot, bija jau ieplānojuši taisīt nometni turpat ceļmalas krūmos. Rīgā pa nakti palikšanai viņiem laikam nebija konkrēta plāna.

Nesaki hop, kamēr nav pienācis rīts, bet pagaidām man tā piesardzīgi šķiet, ka izdarīju labu darbu. (Pieredze gan rāda, ka labie darbi nepaliek nesodīti, un no paaudzes paaudzē tiek nodota tālāk metafora, ka ar labiem nodomiem ir bruģēts ceļš uz elli, bet cerēsim uz to labāko. Optimisms nevaid miris.)

Thu, Aug. 25th, 2011, 11:39 am
[info]pzrk

Viņa te atsaucas uz vienu gadījumu, kuru cibā laikam neesmu aprakstījis — kādā šīs vasaras vīkendā Vecrīgā novēroju totāli sadzērušos meiteni, kuru gribēju iesēdināt taksī, lai tas aizved šo uz mājām. Taksi izsaucu ar savu mobilo, taksiste sākumā atteicās vest, bet, tā kā man bija pa ceļam, piekritu braukt līdzi. Brauciens ilga no Vecrīgas līdz Uzvaras parkam — meitenei mazliet parāva uz augšu un taksiste uzreiz deva pa bremzēm: "Tagad maksāsiet par tīrīšanu!". Pēc nokaitētām diskusijām (arī ar taksistes izsaukto apsardzes ekipāžu), kuras laikā tā meitene, kas kājās neturējās, bet bija pamanījusies nobalsot policijas ekipāžu un aizbraukt sazin kur, man nācās atpogāt maciņu un samaksāt par savu muļķību.

Tas gan nenozīmē, ka es piekrītu [info]pikaso teiktajam. Ir tomēr atšķirība starp dzērumā sastrādātām muļķībām (tai augstāk minētajā gadījumā arī pats biju nedaudz iereibis), un šādām stopotāju-braucēju attiecībām.

Thu, Aug. 25th, 2011, 01:41 pm
[info]zvirbuleens

Šis tieši ir labs piemērs manam zemāk rakstītajam. Tu vienkārši nezināji, ka šai meitenei būtu labāk ļaut pašai tikt galā ar savu slimīgo stāvokli. Vēlāk varētu viņai paskaidrot par to, ka viņa bija sev bīstamā stāvoklī vai kā citādi ietekmēt, kaut gan arī tas parasti nepalīdz.