Wed, Aug. 30th, 2006, 01:00 pm
gājēji...

Nu arī man sāk veidoties nīgrums pret gājējiem, kas slāj pāri ielai, iedomājoties, ka paslēpušies aiz busiņa viņi ir labi pamanāmi un tāpēc var drošu soli doties pāri gājēju pārejai, jo "tā taču ir Gājēju Pāreja"! Nu bļin. Nobremzēt paspēju, jutu pat kā iedarbojas "advancētāki bremžu mehānismi", jutu, ka aizmugurē braucošais arī ir ļoti tuvu, bet nopriecājos, ka tas tāds pajauns Audi, kam arī labas bremze, un tad jau pēc kāda brīža ar nelielu paniku noreaģēja arī man blakus sēdošā māsa, kurai ir bijusi bēdīga pieredze ar aizmugurē braucošiem nebremzējošiem auto.

Pēc tam, blakus esošajā lielveikalā pie kases atkal satiku to pašu sievieti, kas tik bezbēdīgi bija metusies zem riteņiem, un man baigi niezēja mēle kaut ko aizrādīt par nepieciešamību uzmanīgāk šķērsot ielu, bet savaldījos.

Tā. Es to esmu izteicis.

Wed, Aug. 30th, 2006, 02:54 pm
[info]buks

Tb sanāk, ka "zebra" ir fikcija: ja auto nav, es šķērsoju brauktuvi jebkurā vietā, aber ja autiņi brauc viens aiz otra, man tāpat jāgaida, līdz šie visi aizbrauks, ij pilnīgi vienalga, vai tur ir "zebra" vai nav.

Aber Lietuvā mūs nostrāpēja poliči par to, ka tantuks tā apstājās trotuāra malā pie "zebras" un paskatījās, vai kāds nebrauc, savukārt mūsu autiņš bija kādus 20 m no pārejas un loģiski, ka šāva tik tālāk.

Bet tas nu tā - patiesi nezinu tos noteikumus, automātiski respektēju auto tiesības braukt visur, kur tie brauc, ij tikai pie Hotel de Rome vācu tūristu aizsegā atļaujos iedomāties, ka man ir priekšroka. :)

Wed, Aug. 30th, 2006, 03:13 pm
[info]pzrk

Nē nē, autiņiem savukārt ir pienākums tos gājējus laist un arī apstāties, bet arī autovadītājiem ir pienākums pārliecināties par drošību un nebremzēt ar kaucošajiem - ja arī viņš būs izdarījis labu darbu un palaidis/nesabraucis gājēju, ir liela iespēja, ka viņam aizmugurē ietrieksies aizmugurē braucošais, ar potenciālu iespēju kādu savainot. Cita lieta, ka autovadītāji šo relatīvismu (vai var, vai nevar paspēt apstāties, neizraisot avārijas situāciju) mēdz izmantot savā labā un izliekas, ka gājēju neredz.

Karoč, katram savi pienākumi un savas tiesības.

Tāpat kā pie Hotel de Rome gājēji mēdz bariem pārvietoties pāri ielai arī pie Āgenskalna tirgus, kur tramvaja sliedes pa vidu, bet tur parasti tikai vietējie pensionāri džigito. ;)